Gündem

Sancaktepe Belediyesi'ndeki 'küçük saray' görüntülendi!

AKP'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'ndeki AKP'li başkanın lüks odaları sosyal medyada gündem oldu.

Sancaktepe Belediyesi'ndeki 'küçük saray' görüntülendi!
17-04-2024 08:05
17-04-2024 09:18
İSTANBUL

AKP'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'ndeki AKP'li başkanın lüks odaları sosyal medyada gündem oldu.

AKP'den CHP'ye geçen ve 'küçük saray' olarak nitelendirilen Sancaktepe Belediyesi'nin başkanlık binası görüntülendi. Binada 2 tane başkanlık odası, şark köşesi, yemek odası, banyo ve kış bahçesinin yer aldığı görüldü. Belediye Başkanı Alper Yeğin, "Kendi hayatlarında ulaşamayacakları imkanları halkın parasıyla kendilerine saltanat kurmuşlar" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, lüks odalarıyla gündem olan Sancaktepe Belediyesi'ni gezdi. Saymaz, “Sancaktepe, İstanbul’un en fakir ilçelerinden biri olduğu halde belediyenin her köşesinden lüks, ihtişam ve israf akıyor” dedi.

AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediye’siyle ilgili ‘jakuzi’ tartışmaları devam ederken Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Sancaktepe Belediyesi'ni yeni başkan Alper Yeğin'le belediyeyi gezdi. Saymaz, “Belediye binası yavru Beştepe misali. Sancaktepe, İstanbul’un en fakir ilçelerinden biri olduğu halde belediyenin her köşesinden lüks, ihtişam ve israf akıyor. Hizmetin gerektirdiği ölçülerin fersah fersah uzağında bir bina bu” dedi.

Saymaz, binada jakuzi olmadığını ama başkanlık katında iki adet lüks duşakabin olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

“Lavabonun altında abdest almak için bir banyo teşkilatı düşünülmüş. Duşakabinler dinlenme odalarının içinde. Kıyafet dolaplarının konduğu odalar balkona açılıyor. Sekiz başkan yardımcısının odasına da duş ve tuvalet konmuş.

Beşinci katta iki başkanlık makamı var. Birisi aynı anda onlarca misafiri ağırlayacak kadar geniş... Odada başkan ve yardımcılarının heyet halinde çalışması mümkün değil. Çünkü yüksek sesle konuşmadıkça birbirlerini duyamazlar. Üzeri camla kaplı.

İkinci başkan odası ilkinin yarısı kadar. İsmail Erdem, iki odayı birden kullanıyormuş.

Şeyma Döğücü ise odalardan birisini danışmanına tahsis etmiş. İddiaya göre temel işlemleri danışmanı yürütüyormuş.

Alper Yeğin, bu odada ziyaretçilerini kabul ediyor. Başkanlıkla ilgili görevleri küçük toplantı salonunda yapıyor.

BİR MUTFAK, İKİ YEMEK SALONU

Bir özel kalem görev yaptığı halde iki özel kalem odası var. Özel kaleme bağlı 16 çalışan görev yapıyor. Çalışanlar üç odada oturuyor. Başkanlık makamında mutfak, iki yemek salonu ve iki toplantı salonu bulunuyor. İki büyük bekleme salonu var. Salonlardan biri öyle geniş ki içinde şark köşesi oluşturulmuş.”

‘İŞE GELMEDEN MAAŞ ALIYORLAR’

Saymaz’a belediyenin bütçesinin üç ayda bitirildiğini söyleyen Yeğin, “Belediyenin kiracıları kiralarını ödemiyor; mülkleri işgal edilmiş. Bütçenin yüzde 50’si son üç ayda harcanmış. Son üç ayda 186 kişi işe alınmış. Seçimden sonra, 1 Nisan’da bile belediyeye işçi girmiş. Yüzlercesi işe gelmeden maaş alıyormuş” dedi.

‘KANUNSUZ, KURALSIZ İŞLER YAPILIYOR’

Yeğin, ihalelerin yapıldığı ama işlerin yapılmadığını anlatarak, “İhaleler yapılmış, işler yapılmamış, faturalar kesilmiş ve belediyenin borcuna yazılmış. Kanunsuz, kuralsız işler yapılıyor. Projeler açıktan yapılıyor. İhaleleri yok. Sorumluları yok. Şantiye şefleri yok. Yapı denetimleri yok. Müteahhiti yok. Böyle bir belediyeden bahsediyoruz.”

YAZININ TAMAMI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER