
Şahinbey Belediyesi Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Yağlı Köfte” yarışmasında kadınlar hünerlerini sergilediler.
Şahinbey Belediyesi tarafından Kavaklık Parkı'nda düzenlenen yarışmada, önceden eşit şekilde hazırlanan köftelik malzemeler kadın yarışmacıya dağıtıldı. Yarışmacılar, kendilerine tanınan yarım saatlik sürede en iyi yağlı köfteyi yapmak için kıyasıya yarıştılar. Yarışma sonrasında dereceye giren yarışmacılara Şahinbey Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.
TÜM YARIŞMACILARI TEBRİK EDİYORUM
Hıdırellez kutlamalarında vatandaşlarla bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Hıdırellez, toprağın yeşerdiği, gönüllerimizin canlandığı, içimize muhabbet aşkının dolduğu bir gün. Bizim yağlı köftemiz meşhur. Hanım kardeşlerimizin her birinin o maharetli elleriyle yoğurduğu yağlı köfteler ile yarışıyor. Bence hepsi birinci. Bütün yarışmacılarımıza köfte leğeni hediye ediyoruz. Birinci olana elektrikli süpürge, ikinciye çaycı, üçüncüye ise kahve makinası hediye ediyoruz. Hep böyle neşeyle, muhabbetle, sevgiyle, birlik ve beraberlik ile nice baharlara, nice günlere hep birlikte kavuşalım. Baharımızın müjdecisi Hıdırellez'imiz mübarek olsun. Biz bu günü böyle güzel bir şekilde Gaziantep'e Gaziantepliye yakışır bir şekilde "Yağlı Köfte" yarışmasıyla kutluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
HEM EĞLENDİK HEM YARIŞTIK
Yarışmacılar hem eğlendiklerini hem de yarıştıklarını belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Düzenledikleri etkinliklerle hem eğlendik hem yarıştık. Her yıl burada Hıdırellez’in gelişini Şahinbey Belediyesi ile kutluyoruz “dediler.