Eğitim

"GİBTÜ Bilim Söyleşileri" tamamlandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü ile hayata geçirilen "GİBTÜ Bilim Söyleşileri" programı, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere bilim dünyasıyla birleştirerek tamamlandı.

"GİBTÜ Bilim Söyleşileri" tamamlandı
08-05-2025 00:00
08-05-2025 17:32
GAZİANTEP

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü ile hayata geçirilen "GİBTÜ Bilim Söyleşileri" programı, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere bilim dünyasıyla birleştirerek tamamlandı. 12 ayrı söyleşiden oluşan etkinlik öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ve ilgiyle takip edildi.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Bilim İletişimi Ofisince hazırlanan bilim söyleşileri gençlerin akademik ve mesleki gelişimlerine ilham vererek bilimsel bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. 

“GİBTÜ Bilim Söyleşileri” programı, 2025 yılı boyunca 12 farklı okulda, GİBTÜ’nün alanında uzman akademisyenleri tarafından yürütüldü. Her söyleşi, farklı bilimsel temaları merkeze alarak gençleri bilime yakınlaştırmayı, onları hem düşünmeye hem üretmeye teşvik etmeyi hedefledi. Programın koordinatörlüğünü üstlenen GİBTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bayram Bala, “Bilimsel farkındalık yalnızca kampüslerde değil, toplumun her alanında oluşmalı. Bu program, gençleri geleceğin bilim insanları olarak cesaretlendirmeyi amaçladı. 12 ayrı söyleşiden oluşan etkinliğin finali önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan dev organizasyonla tamamlanmış olacak. ” dedi.

YÖK VİZYONUYLA UYUMLU, YERELDE ÖNCÜ BİR UYGULAMA

GİBTÜ’nün bu programı, geçtiğimiz ay Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde kurulan Bilim İletişimi Ofisi’nin “Bilim Kafe” adıyla başlattığı ulusal bilim iletişimi hareketiyle doğrudan örtüşüyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın bilim iletişimi vizyonunu yansıtan şu sözler, GİBTÜ’nün bu alandaki kararlılığını da ortaya koyuyor: “Bilim iletişimini Türkiye’deki bilimsel bilgi tecrübesini, sadece ulusal sınırlarla değil, dünyayla paylaşmanın bir vasıtası olarak görmeliyiz.”

Bu yaklaşımla, GİBTÜ’nün kendi bünyesinde kurduğu Bilim İletişimi Ofisi, üniversite-toplum etkileşimini sürdürülebilir, planlı ve kurumsal bir yapıya dönüştürüyor. GİBTÜ, bu yönüyle hem bilgiyi topluma taşıyan bir üniversite hem de ulusal bilim iletişimi vizyonunun bölgesel öncülerinden biri olarak konumlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER