Gündem

Özgür Özel: İmamoğlu ve Yavaş var diye kimse aday olmayacağım demesin!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel TV100 kanalında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel kendisine sorulan 'sokak hayvanları' konusu ile ilgili soruya çözümün 'uyutma' olmadığını belirtti.

Özgür Özel: İmamoğlu ve Yavaş var diye kimse aday olmayacağım demesin!
24-05-2024 21:38
24-05-2024 21:58
ANKARA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel TV100 kanalında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel kendisine sorulan 'sokak hayvanları' konusu ile ilgili soruya çözümün 'uyutma' olmadığını belirtti. AKP, Hayvan Hakları Kanunu'nda yapılacak değişikle sahipsiz sokak hayvanlarının 'uyutulması' konusunu gündemine almıştı. Bu konuya yurttaşlardan sert tepki gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, kişisel hedefinin CHP'yi iktidar yapmak olduğunu vurgulayarak adaylık konusunda ısrar etmeyeceğini ifade etti.

Özel, bir yayında söylediği "Teknik direktör olarak şimdi takımda benim bir sağ açığım var, bir sol açığım var. Sağ açık Mansur Yavaş, sol açık Ekrem İmamoğlu. Yarın bakarsın orta sahadan çok kabiliyetli biri daha gelir, bambaşka şeyler olur. Bilemezsin." sözleri programda masaya yatırıldı. 

"PARTİ TÜZÜĞÜNE GRUBA CUMHURBAŞKANI ADAYI ÖNERME YÖNTEMİ TARİF EDEBİLİRSİNİZ"

Par'ın "Gökçe Gökçen ‘Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğinizi yazmak istiyoruz, hatta bunun yöntem olarak üyelere sorulmasını teklif edeceğiz dolayısıyla cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı, Özgür Özel mi olacak gibi tartışmaların önüne şimdiden geçmek istiyoruz’ dedi, siz de bu yöntemi destekliyor musunuz?" sorusu üzerine Özel "Burada önce bir kanuni hata yapmamak lazım. Kanunumuz diyor ki cumhurbaşkanı adayı parti gruplarınca belirlenir. O yüzden nihai aday CHP grubunda oylanacak ama siz parti tüzüğüne gruba cumhurbaşkanı adayı önerme yöntemi tarif edebilirsiniz. Ona da tüm üyelerin katılımı diyebilirsiniz. Onu da tüzükte doğru tarif ederseniz böyle bir yöntemi aday adayı belirleme şeklinde yapabilirsiniz. CHP üyelerinin tamamı bir aday seçince parti grubu onu gösterir. Kanuni bir hata yapmak istemiyorum." yanıtını verdi 

"ADAY KONUSUNDA ISRAR ETMEYECEĞİM"

Par'ın "Muhalefet tabanında "İmamoğlu ya da Yavaş'la kazanabilirdik ama Kılıçdaroğlu adaylığında ısrar etti, kazanamadık. Acaba Özgür Özel'de böyle yapar mı?" endişesi var" sözleri üzerine Özel "Israr etmeyeceğim. Grubumda da söyledim. Partiyi iktidar yapmak istiyorum. Benim en büyük hedefim CHP'nin iktidar olduğu gece partinin genel başkanı olmak, partinin cumhurbaşkanı adayı olmak filan değil. Benim meselem kişisel değil. CHP'de İmamoğlu, Yavaş veya bir başkası kendi için hayal kurmuyor, parti için hayal kuruyoruz." dedi.

ÖZEL’E GÖRE “CHP’DE GOLÜ KİM ATACAK?”

Araz'ın "Adaylık noktasında “Maçın son dakikasında bir penaltı kazanıldığında teknik direktör bırakın ben atacağım demez” ifadesini kullandınız. Başka yaptığınız açıklamada “Sağ açık Mansur Yavaş, sol açık Ekrem İmamoğlu yarın bakarsınız orta sahadan çok kabiliyetli birisi gelir. Bambaşka şeyler oldur” dediniz. Bir grup toplantınızda da “Kendi adaylığımı dayatmayacağım” dediniz." sorusu üzerine Özel "Benim bir tane niyetim var. Cumhuriyetin 2. Yüzyılının ilk genel seçimlerinde Atatürk’ün partisini iktidar yapmak." dedi. 

“İMAMOĞLU VE YAVAŞ VAR DİYE KİMSE ADAY OLMAYACAĞIM DEMESİN”

Hacır'ın "Türkiye’de bu oyu alan hiç kimsenin “Ben aday değilim, aday olmak istemiyorum” cevabı gazetecileri ikna etmez. Rekor bir oy almışsınız. Bütün gazeteciler 3 aday var diyor." sorusu üzerine Özel "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun toplumsal karşılığını kimse göz ardı etmesin. İmamoğlu ve Yavaş var diye kimse aday olmayacağım demesin. O İkisi var diye bu partide hiç kimse bazı adaylıklar, mevkiler bana kapalı diye düşünmesin. Ben bu beklentiyi de yönetmek durumundayım." dedi. 

"SINIFSAL SORUN HALİNE DÖNÜŞÜYOR"

Gündemde olan sokak hayvanları konusu hakkında kendisine sorulan soruyu yanıtlayan Özgür Özel, Türkiye'de bir sokak hayvanları sorunu olduğunu ifade ederek, "Ne zamandan beri var? Çoktandır var ama COVID'den sonra ciddi şekilde var. Çünkü o sırada ürediler ve kısırlaştırmada yeterli çaba gösterilmediği anlaşılıyor. Gelinen noktada sabahları okula, servise, camiye gidene bir tehdit haline geldi. Bu bir sınıfsal sorun haline dönüşüyor. Arabası olmayan toplu taşıma kullanana veya korunaklı sitede oturmayana sorun, diğeri açısından değil gibi. Bu çok tehlikeli bir durum. Öncelikle sorunu görmek lazım" dedi.

"ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA NETİM"

Sorunun çözümleri hakkında da konuşan Özel, "Ben çözümü konusunda netim. Biz 2020 yılında mecliste bu konuda komisyon kurduk. 4 partiden milletvekilleri katıldı. Mutabakatla ve hepimizin övündüğü şekilde Hayvan Hakları'nın Korunması Komisyonu raporu yayımlandı ve genel kurulda görüşüldü. Bu rapora baktığımızda 101. sayfasında Hayvan Hakları Fonu kurulacak yazıyor. Bu fonla etkin bir kısırlaştırma seferberliği ve yeterince barınak yapılacak.Buna bütün partiler 'Evet' demiş, bunu 4 yıldır yapsaydık zaten bu durumda olmayacaktık. Çünkü biz yasamayız bu önerileri yapıyoruz ama yürütmenin bu konuda harekete geçmesi lazım. Bu fonu kurması lazım. Burada uyutma diye bir şey yok.Uyutma şöyle var. Tedavi edilemeyen hastalarda var, hayvanın dindirilmeyen acılarına son verme ya da kuduz gibi vakalarda var. Bunların dışında uyutma yok. Bugün karşı karşıya olduğumuz durum şu: 'Ekonomik sorun var. Bunlara ayıracak paramız yok, kamu tasarruf edecek. Biz bu hayvanları öldüreceğiz.'Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bağış ayağını güçlendirmeye de hazırız."

"ÇARE UYUTMA DEĞİL"

Özgür Özel çarenin AKP'nin konuştuğu gibi 'uyutma' olmadığını ifade ederek şu sözleri söyledi:"Bu iki uçlu bir sorun. Hayvan hakları savunucularının söyledikleri de doğru, bu konuda rahatsızlık duyanlar da haklı. Yaşamayan bilmiyor. Evden çıkıyor küçük çocuk, servise gidecek 15 tane köpek gelip saldırıyor, bu olmaz. Buna engel olmak lazım ama çare itlaf değil, uyutma değil. Bunu siyasete alet etmemek lazım. Partiler oturacağız ve anlaşacağız ama itlaf, uyutma noktasında anlaşmamız mümkün değil. Uzlaşma insancıl bir şeydir, böyle barbarca bir şeye gidemeyiz.Böyle bir sorun yok diyemeyiz, böyle bir sorun var. Özellikle yoksullar, çocuklar ve yaşlılar için çok ciddi bir güvenlik tehdidi."

İBB’NİN ROMA DAVETİ

Özel İBB'nin Roma'ya yaptığı gazeteci davetlerine ilişkin de konuştu:"AK Parti bunu ayda beş kez yapıyor, CHP beş yılda bir kez yaptı.  İBB’nin Roma gezisi lobicilik çalışması. Bu İstanbul’da yapılacak olimpiyatlarla ilgili en önemli adım, tanıtım faaliyeti. Eğer belediye kaynaklarıyla gazeteciler götürülüp CHP veya belediye başkanı yararına PR çalışması olsa bu hoş durum olmaz. Bu İstanbul için savunuculuk, lobi faaliyeti. Bu işin sonucuna iyi bir sonuç alındığında hep birlikte kazanacağız.Ben meseleyi mahsurlu, sorunlu görmüyorum. Keşke gazetecilere böyle bir davet yapmak ayıplı bir durum olsa. Eskiden öyleydi. Gazeteler kendi masrafını karşılardı."

"BEN HASSASIM"

"8 Haziran’da Bükreş’e gidiyorum gazeteci almıyorum, 10 Nisan’da Bükreş’teydim almadım, Kıbrıs’a gittim almadım bir tek Filistin meselesinde bir gazeteci ‘Mutlaka orada olmak isterim, katkım olur’ dedi ona da bu gazeteci davet işleri biraz netameli işler belki kurumunuz karşılamayı düşünürse olabilir dedik.

"BİR MİTİNG SAHNESİ 5 MİLYON TL"

"Bir miting sahnesi 2,5-5 milyon TL’ye mal oluyor. O yüzden ben otobüs kullanıyorum. O yüzden bizim sayman beni çok seviyor. Ben 105 mitingde 4-5 tanesinde sahne kurdurdum, gerisinde otobüsten konuştum. Ben partinin parasını harcama konusunda hassasım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER