
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yoksul ailelerin çocuklarının kantin masrafları için aylık kişi başı 330 lira Başkent Kart yüklemesi yapılacağını açıkladı.
Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla her gün yeni bir projeye imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına kantin desteğinde bulunacak.
İlk etapta pilot ilçelerde başlayacak ve 14 bin öğrenciyi kapsayacak desteğin ilerleyen süreçte 60 bin öğrenciye ulaşması hedefleniyor.
Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hizmetlerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, “öğrenci dostu” uygulamalarına ara vermeden devam ediyor.
Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına yapılacak destek, Başkent Kartlara yüklenecek ve bakiyeler sadece kantin harcamalarında kullanılabilecek.
Ailelerin Başkent Kartlarına çocuklarının kantin masrafları için aylık kişi başı 330 TL yükleme yapılacağını sosyal medya hesaplarından duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Sosyal yardım alan ailelerimizin çocukları için yılbaşından sonra ilk olarak pilot bölgelerde, ardından da tüm Ankara’da Başkent Kartla kantin alışverişi dönemini başlatıyoruz. Öğrenci başına aylık 330 lira destekte bulunarak evlatlarımızın beslenmeleri için kıymetli bir adım atmış olacağız” dedi.