Tarım

Kileci: Tarımda üretimi arttırmalıyız

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi kapsamında Şanlıurfa’da İkinci İyi Pamuk Paneli ve Tarla Günü Etkinliği düzenlendi.

Kileci: Tarımda üretimi arttırmalıyız
06-10-2023 18:34
06-10-2023 18:36
GAZİANTEP

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi kapsamında Şanlıurfa’da İkinci İyi Pamuk Paneli ve Tarla Günü Etkinliği düzenlendi.

TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı ve GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Şanlıurfa’da düzenlenen İkinci İyi Pamuk Panel ve Tarla Günü Etkinliğine katılım sağladı.

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Fikret Kileci, sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik ile üretim yapmanın önemine vurgu yaparken, beyaz altın olarak nitelendirdiği pamuğun değerinin bilinmediğini belirtti. Üretim-tüketim dengesinin bölgedeki öneminden bahsederek; “Geçtiğimiz yıl ICAC verilerine göre Dünya’da 24 milyon ton pamuk üretimi yapıldı ve bununla birlikte 25 milyon ton tüketim yapıldı. Ürettiğimizden fazlasını tüketiyoruz ve işte tam bu noktada tüketme alışkanlıklarımızı değiştirmemiz, tükettiğimizden fazlasını üretmemiz gerekir.’’ dedi.

Gelecek nesiller için de konunun önemini vurgulayan Kileci, miras niteliğinde olan değer ve kaynaklarımıza; pamuğa, fıstığa, hayvancılığa sahip çıkmamız gerektiğini belirtti. Tüm dünyanın şuan tek bir hedefe, yok olmaya yüz tutan kaynaklarımızı nasıl kurtarırız sorusuna odaklandığının altını çizen Fikret Kileci sözlerine; “Türkiye bir tarım ülkesidir, teknolojinin imkanlarını elbette kullanacağız ama temel çıkış noktamız kendi doğal kaynaklarımız olmalıdır. Doğal kaynaklarımızın gücünün buradaki öneminin farkına varmalıyız.’’ ifadelerini ekledi. Kileci, etkinliğin hayata geçirilmesinde rol oynayan, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Etkinlik, Türkiye ve GAP Bölgesindeki pamuk ile ilgili gelişmelerin konuşulmasının ardından ziraat mühendisleri ve çiftçilerin iyi tarım uygulamalarıyla ilgili deneyimlerini paylaşmaları ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER