Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti'de kurultay heyecanı yaşanıyor. Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz'ın genel başkanlık için yarıştığı kurultayın ilk turundan sonuç çıkmadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu
27-04-2024 23:07
27-04-2024 23:13
ANKARA

İYİ Parti'de kurultay heyecanı yaşanıyor. Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz'ın genel başkanlık için yarıştığı kurultayın ilk turundan sonuç çıkmadı. İkinci turda ise adaylardan Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu yarışmıştı. Üçüncü tura kalan seçimde Müsavat Dervişoğlu, 611 oy ile başkan oldu.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultay'da yapılan seçimler sonuçlandı. Oy çokluğu ile Müsavat Dervişoğlu yeni genel başkan seçildi.

Dervişoğlu seçim galibiyetinin ardından sahnede konuşma yaptı.

Sahneye gelen Müsavat Dervişoğlu, ilk olarak genel başkan adayı Koray Aydın'la görüştü. "Hayırlı uğurlu olsun" diyen Aydın, sarılarak Dervişoğlu'nu tebrik etti. Bir diğer genel başkan adayı Tolga Akalın da sahneye gelerek Dervişoğlu'nu tebrik etti. 

"KİMSEYLE YARIŞMADIK"

Genel başkan adayları Aydın ve Akalın'la sahnede konuşma yapan Dervişoğlu, "Ben bir yarış kazanmadım çünkü kimseyle yarışmadık biz. Herkesin gözü bu kongredeydi. Hepinizden Allah gani gani razı olsun, en küçük bir tatsız bir olay bile yaşanmadı. Bu İYİ'ler ve cesurlar hareketinin, nasıl bir hareket olduğunun, nasıl bir siyasi ahlaka sahip olduğunun en büyük delilidir"

Sayın Koray Aydın benim aile büyüğüm ve ağabeyimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşimdir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Asıl siz çok büyük bir ailesiniz, size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz" dedi.

İktidar olmak için mücadele edeceklerini vurgulayan Dervişoğlu, "Bugün itibariyle birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Ondan sonra da Allah'ın izniyle iktidar yolcuğuna yine ağabeyim Koray Aydın'la, kardeşim Tolga Akalın'la ve bu dava için alın teri döken sizlerle devam edeceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum, büyüklerimin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullandı.

AKŞENER TEBRİK ETTİ

Meral Akşener, İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda 611 oy alarak Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu X hesabından yayınladığı bir mesajla tebrik etti.

Akşener, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum.''

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TEBRİK MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen Fener Alayı etkinliğinin ardından yaptığı açıklamada, Müsavat Dervişoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı seçilmesini değerlendirdi.

Özel, parti içi demokratik yarışın önemine vurgu yaparak, Dervişoğlu'nun İYİ Parti için önemli bir isim olduğunu belirtti. Kendisinin de en kısa zamanda Dervişoğlu'nu tebrik etmek üzere ziyaret edeceğini söyleyen Özel, İYİ Parti'nin iyi insanlardan oluşan bir parti olduğunu ve son seçimlerde bu iyi insanların Türkiye ittifakıyla birlikte adalet ve kalkınma partisiyle MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na geçit vermediğini ifade etti. Özel, İYİ Parti'nin yeni bir yol çizdiğini ve Müsavat Dervişoğlu'na yeni görevinde başarılar diledi.

'İYİ İNSANLARIN PARTİSİ YENİ BİR YOL ÇİZİYOR'

Özel, Dervişoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı seçilmesine ilişkin şunları kaydetti:

"Hayırlı olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik bir yarış hem o partiye hem ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Biz dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benim birlikte grup başkan vekilliği yaptığım, İYİ Parti'de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti Müsavat Bey'le birlikte yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için gideceğim. İYİ Parti, iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye ittifakıyla birlikte olarak adalet ve kalkınma partisiyle MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na geçit vermedi. Bu iyi insanların partisi yeni bir yol çiziyor kendisine. Müsavat beye hayırlı olsun."

'AKŞENER'İN VEDA KONUŞMASI ÇOK ANLAMLI'

Özel, Meral Akşener ile ilgili de, "Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı'nın sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte mimarlarından bir tanesidir. Onun bugünkü veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık diliyoruz. Başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana, biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti için, İYİ Partililer için hayırlı olsun" dedi.

Öte yandan Özel, X hesabından yaptığı paylaşımda; 'İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Sn. Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana Genel Başkanlık görevini üstlenen Sn. Meral Akşener'e bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum.' ifadelerine yer verdi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Müsavat Dervişoğlu, Ankara'da 1960 yılında doğmuş. Eğitim hayatına Ordu'nun Fatsa ilçesinde başlamış ve Samsun'da lise eğitimini tamamlamış. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuş.

1991 yılından beri İzmir'de ticaretle uğraşan ve birçok firmada üst düzey yöneticilik yapan Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Dervişoğlu, 27. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi olarak da görev yapan Dervişoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER