Siyaset

Uyuşturucu kullanma yaşı 10, ölüm yaşı 12'ye düştü

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan, uyuşturucu kullanma yaşının 10’a ölüm yaşının ise 12’e kadar indiğini söyledi.

Uyuşturucu kullanma yaşı 10, ölüm yaşı 12'ye düştü
11-01-2018 19:05

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan, uyuşturucu kullanma yaşının 10’a ölüm yaşının ise 12’e kadar indiğini söyledi.

10 Oacak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Taşdoğan, gündemi değerlendirdi. Taşdoğan, "Demokrasinin vazgeçilmezi olan halkın haber alma hakkı, siz kıymetli gazetecilerimizin omuzlarında büyük bir görev ve sorumluluk doğurmaktadır. Mesleğini bu görev ve sorumluluk bilinciyle ifa eden siz değerli gazetecilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur. Vatandaşlarımız adına gözlemleyip yaşananları kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken de bazen ailesinden bile fedakârlıkta bulunarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan Basın mensuplarımız, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canlarını ortaya koyarak görev yapmaktadırlar. Özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.Aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiş basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum." dedi.

EVLATLARIMIZI BU İLLETTEN UZAK TUTMALIYIZ

Şehrimizin sorunlarını ısrarla dile getirip, çözülmesi için çabalayan tek parti olduklarını belirten Taşdoğan, şöyle konuştu:

"Sizlerinde bildiği üzere uyuşturucu kullanma yaşı 10’a ölüm yaşı ise 12’e kadar inmiştir. Uyuşturucu kullanımının yuvarlanan bir kartopu gibi sürekli büyüdüğü ortadır. Son on yılda, yeterli sayıda merkez açılmadı, uzman personel yetiştirilemedi. Dahası, var olan bazı merkezler kapatıldı! Gaziantep’te 2009 ve 2013 yıllarında yapılan operasyonlarda 5 Bin 357 olay meydana gelirken 9 bin 253 şüpheli gözaltına alındı ve bunların 7 Bin 324 ‘ü serbest bırakıldı. Uyuşturucu ile mücadelenin acil tedavi kısmı Sağlık Bakanlığı’na, yani AMATEM’lere bağlı. Rehabilitasyondan sorumlu olan ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bu kurumların çalışma ve projelerini artırması için gereken destek ne ise vermeye hazırız. Bu illetten evlatlarımızı uzak tutamadığımız her zaman bizim için vicdan azabına dönüşmektedir."

CİNAYET SAYISI HAT SAFHAYA VARDI

Son haftalarda Gaziantep'te cinayet sayılarının, asayiş haberlerinin sayısının hat safhaya ulaştığını ifade eden Taşdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehrimizde olaysız, cinayetsiz gün kalmamıştır. Türk toplumunun yaşadığı sorunların en temel göstergesi, suça yönelme oranları ve sağlık problemlerindeki artış. Araştırmalar ekonomik sıkıntıların ve zor yaşam koşullarının bu iki vakayı Türkiye'de git gide artırdığını gösteriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan verilere göre, son 5 yıla ait antidepresan ve benzer özelliklerdeki ilaçların kutu bazında tüketim miktarları da dikkat çekici. Son 5 yılda tüketilen toplam ilaç ise 211 milyon 577 bin 20 kutu oldu. Bu durum ruh sağlığının suç eğilimini artırmaktadır. Bu konuda da ciddi çalışmalar yapılmalı ve asayiş olaylarını azaltmak için toplumumuzu sık sık bilinçlendirmeliyiz. İleri de tıpkı uyuşturucu gibi ülkemizin ve şehrimizin başına büyük bir sorun olarak tırmanan şiddet ve asayiş olayları gelecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER