
2008 yılında Gaziantep’in ve bölgenin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), açtığı yeni fakülte, bölüm ve programlar ile büyümeye devam ediyor.
Eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine ağırlık veren HKÜ, 2025-2026 eğitim öğretim yılında, Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği”, "Siber Güvenlik" ve "Yapay Zekâ Operatörlüğü" ön lisans programları ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde "Havacılık Yönetimi" lisans programını açtı.
Yeni açılan bölümlerin HKÜ’nün, eğitim ve iş dünyasına nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirme misyonunun bir göstergesi olduğunu belirten HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan; “Gaziantep, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, sanayisi ve ticaretiyle ülkemizin önde gelen şehirlerinden biridir. Bu dinamik ve gelişen şehirde, üniversitemizin de aynı hızla büyümesi ve gelişmesi bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Şehrin yenilikçi ve girişimci ruhu, üniversitemizin vizyonu ile mükemmel bir uyum içindedir. Yeni açtığımız ‘Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği’, ‘Siber Güvenlik’, ‘Yapay Zekâ Operatörlüğü’ ön lisans programları ve ‘Havacılık Yönetimi’ lisans programı ile Gaziantep’e ve ülkemize yeni değerler katmayı hedefliyoruz” dedi.
HKÜ’nün, öğrencilerini yalnızca bugünün değil, yarının ihtiyaçlarına da hazırlamayı önemsediğinin altını çizen Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan; “Öğrencilerimize yalnızca bir diploma değil; geleceğe sağlam bir adım atacak donanım kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. ‘Siber Güvenlik Programı’nda eğitim alan öğrencilerimiz; bakanlıklar, bankalar, teknoloji firmaları, savunma sanayi kuruluşları ve uluslararası dijital platformlar gibi geniş bir yelpazede istihdam edilebilecek. Aynı şekilde, ‘Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’ndan mezun olan öğrencilerimiz; havalimanları, özel havayolu şirketleri ve yer hizmetleri kuruluşlarında görev alabilecekleri gibi, DGS ile lisans eğitimlerini tamamlayarak kamu sektöründe de kariyer yapma imkânına sahip olacak. ‘Yapay Zekâ Operatörlüğü’ Programı mezunları, özellikle yapay zekâ destekli otomasyon sistemlerinin kurulumu, veri işleme süreçleri ve akıllı yazılımların işletilmesi gibi alanlarda görev alarak dijital dönüşüm süreçlerine aktif katkı sağlayacaklar. ‘Havacılık Yönetimi’ mezunları ise havayolu şirketlerinden havaalanı işletmelerine, yer hizmetleri firmalarından lojistik ve hava kargo şirketlerine kadar her sektörde yönetim ve operasyon alanlarında kariyer yapma imkânı bulacaklar. Açılan dört program da çağın dinamiklerini yakalayan, nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Üniversitemize katılacak yeni öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor, HKÜ ailesine hoş geldiniz diyorum” dedi.