Yerel

GTB, asırlık lezzetleri MFF Gıda Fuarı’na taşıdı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), MFF Orta Doğu Gıda Fuarı’nda kentin geleneksel ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıttı. Fuarda büyük ilgi gören GTB standını, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ziyaret ederek bilgi aldı.

GTB, asırlık lezzetleri MFF Gıda Fuarı’na taşıdı
07-05-2025 00:00
07-05-2025 18:28
GAZİANTEP

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), MFF Orta Doğu Gıda Fuarı’nda kentin geleneksel ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıttı. Fuarda büyük ilgi gören GTB standını, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ziyaret ederek bilgi aldı.

Gaziantep Ticaret Borsası, gastronomi şehri Gaziantep’in coğrafi işaret tescilli ürünlerini tanıtmak amacıyla MFF Orta Doğu Gıda Fuarı’nda yerini aldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde; Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğinde, Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Ticaret Odası ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin destekleriyle düzenlenen fuarda GTB standı yoğun ilgi gördü.

Gaziantep’in tarih ve kültürle yoğrulmuş eşsiz mutfak mirasını yansıtan stantta, Antep Lahmacunu, Antep Fıstık Ezmesi, Antep Peyniri, Antep Köy Kahkesi gibi tescilli lezzetlerin yanı sıra, bölgenin tarımsal zenginliğini yansıtan birçok coğrafi işaretli ürün tanıtıldı. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, bu eşsiz tatları yerinde deneyimleyerek ürünlerin kültürel hikâyeleri hakkında da bilgi aldı.

Bakan Yardımcısından GTB Standına Ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve kent protokolü ile birlikte fuarın açılış gününde GTB standını ziyaret etti. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Bakan Yardımcısı Dönmez’e Gaziantep’in coğrafi işaretli ürünleri, tescil süreçleri ve bu ürünlerin korunarak gelecek nesillere aktarılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Gaziantep’in coğrafi işaretli ürün sayısı bakımından Türkiye’de öncü konumda olduğunu belirten GTB Başkanı Mehmet Akıncı, “Gaziantep, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da dikkatini çeken zengin bir mutfak kültürüne sahip... Bu fuarda da asırlık geçmişe sahip lezzetlerimizi ve coğrafi işaretli ürünlerimizi tanıtarak gastronomi mirasımızı hem ulusal hem de uluslararası platformda görünür kılmayı hedefledik” dedi.

GTB olarak 2014 yılından bu yana şehrin geleneksel ürünlerini koruma altına almak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Akıncı, “Bugüne kadar 24 ürünümüz için coğrafi işaret tescili aldık, 1 ürünümüz için de başvuru sürecimiz devam ediyor. Gaziantep’in 107 coğrafi işaretli ürünle Türkiye genelinde ilk sırada yer alması, bu kentin zenginliğinin açık bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Coğrafi işaretli ürünlerin sadece gastronomik bir değer taşımadığını, aynı zamanda kırsal kalkınma ve yerel ekonomiye katkı sağladığını vurgulayan Akıncı, “Bu ürünlerin doğru şekilde tanıtılması ve pazarlanması, sadece üreticilerimizi değil tüm bölgeyi kalkındıracak güce sahiptir. Gaziantep olarak biz bu mirasa sahip çıkıyor, geçmişin lezzetlerini geleceğe taşımak için aralıksız çalışıyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER