Sağlık

Gaziantep’te gıda zehirlenmeleri çocukları tehdit ediyor!

Gaziantep’te son günlerde artan gıda zehirlenmesi vakaları, özellikle okul çağındaki çocukları tehdit ediyor.

Gaziantep’te gıda zehirlenmeleri çocukları tehdit ediyor!
22-10-2025 00:00
22-10-2025 20:52
GAZİANTEP

Gaziantep’te son günlerde artan gıda zehirlenmesi vakaları, özellikle okul çağındaki çocukları tehdit ediyor. Beslenme çantalarındaki uygun saklanmayan gıdalar, kantin ürünleri ve dışarıdan alınan yiyecekler, çocukların sağlığını riske atıyor.

Çocuklarda gıda zehirlenmesinin ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. M. Erkan Altuncu, aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı:

“Gıda zehirlenmesi; bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı ve ateş gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu belirtiler basit bir rahatsızlık gibi düşünülmemeli. Özellikle küçük yaş gruplarında sıvı kaybı çok hızlı gelişir ve bu durum hayati tehlike oluşturabilir.”

VELİLERE UYARI: BESLENME ÇANTASI VE KANTİN ÜRÜNLERİNE DİKKAT!

Dr. Altuncu, çocukların okula götürdüğü gıdaların uygun koşullarda saklanmaması durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti:

“Özellikle yoğurt, süt, tavuk gibi çabuk bozulan gıdalar sıcak havalarda çok daha risklidir. Soğuk zinciri kırılan ürünlerde bakteri üretimi başlar. Veliler, beslenme çantasına koydukları yiyecekleri dikkatle seçmeli, tercihen soğuk tutan çantalar kullanmalı.”

Ayrıca okul kantinlerinin de hijyen açısından düzenli denetlenmesi gerektiğini belirten Altuncu, sağlıklı gıda erişiminin çocuk sağlığı açısından kritik önemde olduğunu söyledi.

NE YAPMALI?

Gıda zehirlenmesi şüphesi durumunda şu adımlar öneriliyor:

  • Çocuk bol sıvı almalı,
  • Evde geçen hafif semptomlar bile ciddiye alınmalı,
  • En kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı.

Uzm. Dr. M. Erkan Altuncu, “Basit görünen bir mide rahatsızlığı, aslında ciddi bir enfeksiyonun habercisi olabilir. Tanı ve tedavi mutlaka bir hekim tarafından yapılmalıdır,” diyerek aileleri dikkatli olmaya çağırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER