Yerel

Eyüp Bartık üniversite öğrencileri ile buluştu

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri ile buluştu.

Eyüp Bartık üniversite öğrencileri ile buluştu
25-05-2024 16:08
25-05-2024 16:09
GAZİANTEP

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri ile buluştu. Öğrencilere lojistiğin önemini anlatırken tecrübelerini aktaran Bartık, “Başarmak istiyorsanız, rakiplerinizle değil, kendinizle yarışın” tavsiyesinde bulundu.

Başarılı iş insanı Eyüp Bartık, dedesinin bir kamyon ile başladığı taşımacılık sektöründe, Eyüp Lojistik markasını nasıl kurduğunu ve nasıl başarılı olduğunu üniversite öğrencilerine anlattı. Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilere deneyimlerini aktaran Bartık “Ben bu başarıyı yakalayabildiysem çok çalışmama borçluyum. Sizler okuyarak, çok çalışarak ve yeteneklerinizi geliştirerek çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Ancak bunun için kendinize önce siz inanmalısınız” dedi.

“Yetenek tek başına yetmez”

Eyüp Bartık, günümüzde artık her alanda rekabetin üst seviyede olduğuna dikkat çekerek, daha fazla rekabet edebilmek için, çok fazla yeteneğimizin olması gerektiğini söyledi. Bartık “Sizler çok yetenekli olabilirsiniz, ama yetenek tek başına yeterli olmuyor. Yetenek çalışmazsa, çalışmak yeteneği geçer. Yetenekliyim diye çalışmamazlık etmeyeceksiniz. Aksi takdirde yeteneği daha az olan birisi, sizi geçebilir. Artık tek bir özellikle sahada kalmak yeterli olmuyor. Yabancı dil mutlaka öğrenin. İmkan varsa yabancı dili okulda okulda değil sahada öğrenin. Dil ile beraber özgüveninizi de geliştirirsiniz. Özgüven bilgi güçlüğünden kaynaklanır. İş başvurusunda öz güveninizi hiçbir zaman eksiltmeyin” diye konuştu.

“Şirket kurmayı gözünüzde büyütmeyin”

Lojistik sektöründe Endüstri Mühendisliğinin önemli bir meslek olduğunu söyleyen Eyüp Bartık, “Sizlerin içinden bir çok lojistik şirketi yöneticisi çıkacağını düşünüyorum. Benim çocuklarım ve yeğenlerim arasında, 8 gençten 3’ü Endüstri Mühendisi oldu ve şirketlerimizde görev aldı. Sizlerde yarın yönetici veya patron olacaksınız. Şirket kurmak çok kolay, onu gözünüzde büyütmeyin. Ama şirketi kurduğunuzda her şey bitmiş olmuyor, hayat bundan sonra başlıyor. Şirketlerin yaşaması için para kazanmanız, fatura kesmeniz gerekiyor” dedi.

“Lojistik süreci işletmenin içinden başlar”

Lojistiğin önemine dikkat çeken Bartık “Pazardaki rekabet gücünü biz belirliyoruz. Aynı sektörden 2 şirketin ürünlerini taşırken, aslında rekabetin gücünü biz belirliyoruz. Lojistiği taşımacılık olarak algılamayın. Lojistik fabrikanın içinden başlar. Hammaddenin doğru girişi, Doğru planlama, doğru depolama, doğru stoklama, doğru sevkiyat.  Bu arada geçen süre, önemli bir lojistik sürecidir. Bu süreçte hepimizin verimi artırmak adına daha analitik düşünmemiz gerekiyor. Aksi takdirde rekabet gücümüz zayıflıyor. Eskiden Gaziantep ile Adana yarışırdı. Şimdi Londra ile İtalya yarışıyor. 25 cent için İtalya yerine Çin’i tercih eden firmalar var. Türkiye lojistik anlamında çok başarılı bir konumda. Her zaman pazarımız var, yeter ki işimizi doğru yönetelim”

“Her zaman kendinizle yarışın”

Dijital dünyada lojistiğe her zaman ihtiyaç olacağını vurgulayan Bartık, gençlere dijitale mutlaka yakınlaşmaları önerisinde de bulundu. Bartık “Her zaman doğru planlama yapın. Rakiplerinizle savaşmak yerine, kendinizle savaşın. Bilmediğiniz işlerde kendinizi çok uzman görmeyin. Hayat bu kadar kolay değil. Elbette fırsatlar var ama doğru analiz edin. Kendinizle yarışırsanız başarılı olursunuz, başkasıyla yarışırsanız başarısız olursunuz. Ben en çok kendimi eleştiririm. Sizde bunu yapmaktan korkmayın” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını cevaplandırdı

Eyüp Bartık konuşmasının son bölümünde, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Bartık bir soru üzerine “Klasik bir cümle gibi gelebilir ama çok çalışmalısınız. Çok çalışmanın verdiği güç ile bütün parametreleri bir araya getirirseniz, o zaman daha doğru sonuç alırsınız. Karşıdan size “adam çok şanslı” derler. Hayır, bu şans değil, o çok çalışmanın verdiği bir güç. Bunu aklınızdan çıkarmayın” cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER