Gündem

Dilipak: Sahte diplomalıların milletvekilliği düşmeyecek mi?

Yazar Abdurrahman Dilipak, "sahte diploma" davasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Dilipak: Sahte diplomalıların milletvekilliği düşmeyecek mi?
05-08-2025 17:00
05-08-2025 17:05

Yazar Abdurrahman Dilipak, "sahte diploma" davasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Dilipak, "Ne yani, sahte diplomalı milletvekilinin milletvekilliği düşmeyecek mi? Nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, örgütlü suç sebebi ile milletvekilliği düşer. Bu konuda söz konusu İmamoğlu olunca başka milletvekili olunca hüküm başka mı oluyor?" dedi.

Çete, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli bazı daire başkanlarının yanı sıra 15 üniversitenin öğrenci işleri birimlerinde çalışanların e-imzalarını taklit etti. Sahte diplomalar YÖK sistemine işlendi ve e-Devlet üzerinden görüntülenebilir hâle geldi. Psikoloji, hukuk, inşaat mühendisliği ve eczacılık gibi kritik alanlarda sahte diploma üretildi.

Dilipak X hesabından yaptığı paylaşımlarda 'ara seçim'e işaret etti.

"Türkiye nereye gidiyor?"

"Türkiye nereye gidiyor?" diye soran Dilipak, Ankara Başsavcılığı'nın "sahte diplomalara" ilişkin olarak başlattığı süreçte çeşitli milletvekillerinin diplomalarının sahte olarak ispatlanması durumunda, 30 milletvekili sandalyesinin düşürülebileceğini dile getirdi. Dilipak, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

3 ay sonra seçime var mısınız? 40 kadar milletvekilinin diploması şaibeliymiş. Bunlar ispatlanırsa, bu milletvekillerinin nitelikli, örgütlü, yüz kızartıcı suçtan 30 milletvekilinin milletvekilliği düşürülürse, 3 ay içinde ara seçime gidilir. Halen TBMM de 8 sandalye boş. Türkiye nereye gidiyor?"

Dilipak yaptığı ikinci bir paylaşımda ise 'sahte diploma' tepkisini tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu üzerinden gösterdi. Dilipak"Ne yani , sahte diplomalı milletvekilinin milletvekilliği düşmeyecek mi? Nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, örgütlü suç sebebi ile milletvekilliği düşer. Bu konuda sözk onusu İmamoğlu olunca başka milletvekili olunca hüküm başka mı oluyor? Haydi sahte diplomalı milletvekili olsun ve o da görevine devam etsin, ne olacağını görürsünüz. İmam ne yaparsa cemaat ne yapmaz ki, vekil ne yaparsa asıl ne yapmaz ki?" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER