Gündem

Çoklu baro teklifi Meclis'te...

AKP çoklu baro teklifini Meclis'e sundu. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Büyük bir titizlikle hazırladığımız düzenlemenin sonuna geldik" dedi.

Çoklu baro teklifi Meclis'te...
30-06-2020 10:43

AKP çoklu baro teklifini Meclis'e sundu. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Büyük bir titizlikle hazırladığımız düzenlemenin sonuna geldik" dedi.

Cahit Özkan, "Her baro, Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulunda 3 delege ve 1 başkan ile temsil edilecek. Üye sayısı 5 binden fazla olan barolarda 2 bin avukatın bir araya gelerek ikinci, üçüncü veya dördüncü bir baro kurabilmesine ilişkin düzenleme getiriyoruz" diye konuştu.

Özkan’ın konuşmasından satır başları:

* Yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sunduk. Bu düzenlemeyi neden getirdik? Herkesin kafasında bu soru var.

* Baroların günümüz koşullarında ihtiyaçları karşılayamadığını tespit ettik.

* Son 20 yılda hızla artan avukat sayısı ve bunların İstanbul, Ankara, İzmir’de yoğunlaşması baro ile meslek üyeleri arasında rabıtanın kopmasına neden oldu.

* Barolar başta olmak üzere hukuk dernekleri, akademik çalışma yapan akademisyenler, teşkilatlı ya da teşkilatsız bütün avukatların görüşlerini aldık.

* Hukukçu milletvekillerimizle bir araya geldik. Cumhur İttifakı olarak 28 maddeden oluşan teklifimizi Meclis Başkanlığı’na sevk ettik.

* Üye sayısı beş binden fazla olan illerde birden fazla baro olabilecek.

* İki bin avukat sayısına ulaşıldığında yeni bir baro oluşturulabilecek.

* Her baro Barolar Birliği’nde üç delege ve bir başkanla temsil edilecek.

* Düzenlemeyle 2020 Ekim ayının ilk haftası baro organlarının seçimi, Aralık ayında da Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu yapılacak, seçimler barolar için 2 yılda, birlik için ise 4 yılda bir gerçekleştirilecek.

* Tüm farklı görüşleri masaya yatırarak bu düzenlemeyi hazırladık.

 !#**h23080**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER