Siyaset

CHP'den Hatay’da Lütfü Savaş ile “yola devam” kararı

Cumhuriyet Halk Partisi, tartışmaların odağındaki Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile “yola devam” kararı aldı.

CHP'den Hatay’da Lütfü Savaş ile “yola devam” kararı
20-02-2024 11:30
20-02-2024 11:57
ANKARA

Cumhuriyet Halk Partisi, tartışmaların odağındaki Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile “yola devam” kararı aldı.

CHP, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından protestoların odağında olan ve yeniden aday gösterilmesi tartışılan Lütfü Savaş ile ilgili kararını verdi. Parti, Lütfü Savaş ile “yola devam” dedi.

Partiden yapılan açıklamada, il örgütü, ilçe örgütü ve ilçe belediye başkan adaylarının talep ve mutabakatları doğrultusunda Savaş’ın adaylığının devamına karar verildiği söylendi.

CHP’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir.”

5 anket yapıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, NOW TV’de Çalar Saat programında İlker Karagöz’ün sorularını yanıtladı. Özgür Özel’e Lütfü Savaş’ın adaylığı soruldu. Özgür Özel de Hatay’da beş anket yaptıklarını, Lütfü Savaş ile görüşeceğini söyledi, “Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anketi yaptık. Cumartesi günü gece anket yaptık. Birazdan Lütfü Savaş’la da konuşacağım, elimizdeki anketi Lütfü Beyle de paylaşacağım” dedi.

Anketin sonucunu paylaşan Özel, “Anket şunu gösteriyor: Lütfü Bey’in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Anket, bu şekilde davranmaz, Hatay’ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor” diye konuştu.

Özel ile Savaş görüştü

Savaş 19 Şubat’ta CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Savaş’a Hatay’da anket sonuçlarının gittikçe düştüğü gösterildi ancak Savaş’ın ikna olmadığı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER