Gündem

Bu iddialar ne yenilir, ne yutulur!

CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan sosyal medya üzerinden konuyla ilgili kamuoyunda şok etkisi yapan iddialar ortaya attı.

Bu iddialar ne yenilir, ne yutulur!
01-03-2022 19:43

Teknofest yarışları için katılımcılara müracaat yöntemini anlatılırken, nokta, virgül oyunuyla proje başvuru sayısının arttırılmak istenmesi gözleri Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’ye çevirdi. ‘Sahtekarlık’ olarak nitelenen bu olayla ilgili iddia sahibi, ‘Beni savcılığa şikayet edin’ diyerek iddiasını yineledi.

Teknofest 2022 Teknoloji Yarışmalarına Gaziantep'ten yapılan başvuru sayıları üzerinden sosyal medyada ortaya atılan iddialar, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan'ı karşı karşıya getirdi.

PROJEDE HİLE VARMI

Babahaber'de yer alan habere göre, Eğitimde Gaziantep’in çıtasını yükseltmek için yapılan gayretlere bir darbe daha vuruldu. İl Milli Eğitim Müdür Yasin Tepe’ye sosyal medyadan tepki yağıyor. Kentin önemli sorunlarını gündeme taşıyan Meclis Üyesi Uğur Kalkan, önemli bir konuyu daha kent gündemine taşıdı. Teknofest yarışması için proje sayısında hile olduğunu öne süren Uğur Kalkan’ın soruları yanıt bekliyor.

KALKAN REST ÇEKTİ

Proje sayısının fazla gösterilmesi için hile yoluna başvurulduğunu ifade eden Uğur Kalkan, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin asılsız iddia söylemine üst perdeden cevap verdi. Kalkan'ın paylaşımların ardından, “Yalan olduğunu inanıyorsanız savcılığa verin” açıklamasına Müdür Yasin Tepe cevap vermedi.

ŞOK İDDİALAR!

CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan sosyal medya üzerinden konuyla ilgili kamuoyunda şok etkisi yapan iddialar ortaya attı. Gaziantep'teki proje sayısının arttırılması için toplantı yapıldığını ileri süren Kalkan, ''Bu ülkenin gençlerini yetiştiren öğretmenlere, bir anlamda sahtekarlık yöntemi anlatıldı ve bunu yapmaları önerildi'' ifadelerini kullandı.

OLAY YARATACAK PAYLAŞIM

''Teknofest 2022 Teknoloji Yarışmaları ile ilgili başvurular geçtiğimiz günlerde başladı ve bugün de son gün. Gaziantep için cuma günü zoom üzerinden bir toplantı yapıldı. Toplantıda sayıların nasıl sahte bir şekilde arttırılacağı anlatıldı ve uygulamalı bir şekilde gösterildi.''

ÖĞRETMENLERE NOKTA VİRGÜL ÖNERİSİ

''Örneğin; bir proje düşünüp kayıt yaptınız. Kayıt yapıldıktan sonra; kaydı geri alıyorsunuz kelime siliyorsunuz veya isim değiştirip bir daha kayıt yapıyorsunuz. Bu şekilde tekrar tekrar SAHTE BİR ŞEKİLDE başvurular yaptılar. Toplantıya 24 kişi katıldı. Her katılımcının BU ŞEKİLDE 20'şer, 30'ar, 40'ar proje kaydı yapabileceği vurgulandı. Yani bu ülkenin gençlerini yetiştiren öğretmenlere, bir anlamda sahtekarlık yöntemi anlatıldı ve bunu yapmaları önerildi.''

TEPE İDDİALARA BÖYLE CEVAP VERDİ

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, twitter hesabından yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu ileri sürerken, paylaşımı yapanlara ağır sözlerle göndermede bulundu. İşte Tepe’nin paylaşımı: ''Kimlikli ve kimliksiz hesaplar teknofest ile ilgili öğrenci ve öğretmenlerimizin ortaya koyduğu projeleri alaya alarak çapsız paylaşımlar yapsalar da enerjimizi düşüremeyecekler. Son üç yıldır nitelik ve nicelik olarak Türkiye’nin en iyi 3 ili arasındaki Gaziantep’le gurur duyun.''

YASİN TEPE'Yİ TERLETECEK SORULAR
ZOOM ÜZERİNDEN TOPLANTI YAPILDI MI?
BU TOPLANTIDA İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ PROJE SAYILARINI ARTTIRMAK İÇİN ETİK DIŞI BİR YÖNTEM ANLATILDI MI?
İDDİALAR ASILSIZ İSE NEDEN ŞİKAYETÇİ OLMADINIZ? 

(Kaynak: Babahaber.com)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER