Yerel

Başkan Kavak'tan Kurtuluş Günü mesajı

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutladı.

Başkan Kavak'tan Kurtuluş Günü mesajı
25-12-2020 12:17

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutladı.

Başkan Kavak, Gaziantep Savunması’nın 99. yıl dönümünü kutlandığını hatırlatarak bu savunmanın Gaziantep için önemli olduğu kadar Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine de ışık ve umut olduğunu vurguladı.

Gaziantep’in her yönüyle dünyaya ve Türkiye'ye örnek bir şehir olduğunun altını çizen Kavak, şöyle konuştu:

"Bu şehir kendi imkânlarıyla bu mücadeleyi başlatmış o günkü nüfusunun dörtte biri şehit düşmüş, kalanlarının da tamamının gazi olup Gazi Meclis tarafından 'gazilik' unvanı verilen tek şehirdir. Ve bunun kadar bir önemli olan da bu mücadeleyi, sıfırdan başlayarak, yoklukla, fakirlikle, ölümle, açlıkla mücadele ederek vermiştir ve bugün 99 yıl sonra geldiği noktada parmakla gösterilen, gelişimini tamamlayan, yükselen bir şehir haline gelmiştir. İhracatının ithalatından fazla olduğu, bölgesinde parmakla gösterilen ve çevre illere olduğu kadar çevre ülkelerin şehirlerine de örnek olan bir şehir haline geldik. Çok şükür, bu Gazianteplilerin çalışkanlığının ve 99 yıl önceki ruhla yaptıkları mücadelenin sonucudur.” dedi. 

Bu toprakları vatan yapan tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Kavak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi hayırla ve rahmetle yâd ediyorum." İfadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER