Gündem

CHP'li Başarır: Kepez halkının iradesine saygı gösterin!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz için Antalya Adliyesi önünde adalet talep etti.

CHP'li Başarır: Kepez halkının iradesine saygı gösterin!
15-04-2024 18:21
15-04-2024 18:29
ANTALYA

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz için Antalya Adliyesi önünde adalet talep etti. Başarır, “İmtiyaz değil adil yargılama istiyoruz” dedi.

Teleferik kazası soruşturması kapsamında CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasının ardından Ankara’dan Antalya’ya gelen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Antalya Adliyesi önünde ilçe belediye başkanları, milletvekilleriyle basın açıklaması yaptı.

Sivil toplum örgütlerinden temsilciler, partililer ve çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada Ali Mahir Başarır, tutuklama kararının siyasi olduğunu belirterek Mesut Kocagöz için adil yargılama talebinde bulundu.

‘BELEDİYE BAŞKANIMIZ DEHŞET VERİCİ BİR KARARLA TUTUKLU’

"Bu hukuksuzluğa son verin" diyen Başarır, ifade vermek için emniyete gitmeye hazırlanan Kocagöz'ü almaya polis otosu gönderilmesine tepki gösterdi. Soruşturmanın siyaset karıştırılmadan ilerlemesi gerektiğini belirten Başarır, "Kıymetli yargıçlara sesleniyorum, hangi şekilde bizi adliyeye davet ederseniz edin biz geliriz. Bilgi edinmek için çağrılan belediye başkanımız haksız hukuksuz dehşet verici bir kararla tutuklu" dedi.

‘ÇORLU TREN KAZASINDAN SONRA HİÇBİR SİYASİ TUTUKLANMADI’

Çorlu tren kazasında kamunun sorumluluğunu hatırlatan Başarır, o kazadan sonra siyasilerden hiçbirinin yargı önüne çıkarılmadığını söyledi. Başarır, “Sorumluluğu olmadığı halde Kocagöz'ün tutuklanması siyasi bir hamledir. Aynı olayı Çorlu’da yaşamadık mı? Çorlu’da bakan suçluydu. Çorlu’da 11 duruşmada bu kararı vermeyen mahkeme, bugün burada suçu kanıtlanmamış bir belediye başkanını jet hızıyla tutukluyor” dedi.

‘İMTİYAZ DEĞİL ADALET İSTİYORUZ’

Yaşanan teleferik faciasının tüm sorumlularının yargılanması gerektiğini ancak siyasi değil hukuki bir süreç işletilmesi gerektiğinin altını çizen Başarır, "Belediye başkanımızın sorumluluğu olsa biz zaten burada olmazdık. Gelin bu hukuksuzluğa son verin. Biz imtiyaz değil adil hukuki yargılama talep ediyoruz” diye konuştu.

‘KOCAGÖZ’ÜN İŞLETMELERLE BİR BAĞI KALMADI’

Mesut Kocagöz'ün seçimlere girmeden önce teleferiğin işletmesinden sorumlu ANET’teki genel müdürlük görevinden istifa ettiğini ve teleferiğin bakımından sorumlu Megatower şirketiyle bir bağı kalmadığını hatırlatan Başarır, kalabalığa şöyle seslendi: "Mesut Kocagöz’ün sorumluluğu ortadan kalkmış. YSK’nın verdiği istifa tarihini kabul etmeyen bir mahkeme var. Bugün belediye başkanıysa demek ki 1 Aralık’tan önce istifa etmiştir. Buradaki mevzu şudur; 30 yıl sonra yüzde 50 ile kazandığımız bir belediye seçiminin iktidar tarafından hazımsızlığı vardır. Biz belediye başkanımızın arkasındayız. Kepez halkının iradesi yok sayılmak isteniyor. Kepez’de belediye başkanlığını geri alacağız.”

ADLİYEDEN SONRAKİ ADRES CEZAEVİ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Antalya Adliyesi önündeki açıklamanın ardından CHP’li heyetle birlikte Döşemealtı’ndaki Antalya L Tipi cezaevine giderek Mesut Kocagöz’le görüşme talebinde bulunacaklarını ve Gençlik Kolları’nın cezaevi önündeki ‘adalet nöbeti’ne destek olacaklarını belirtti.

Ne olmuştu?

Teleferik kazası nedeniyle verdiği ifadenin ardından mahkemeye sevk edilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan dün akşam saatlerinde tutuklanmıştı. Kocagöz’ün yanı sıra ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan ve bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice’nin de tutuklu yargılanmasına karar verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER