MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Özgür Özel'in kuracağı parti hakkında, "2026 yılında Hazine'den CHP’ye ödenen 1 milyar 815 milyon liradan; CHP’den ayrılarak yeni partiye geçen milletvekili sayısı oranında Hazine yardımından pay aktarılması etik olanıdır" açıklamasını yaptı.
MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel'in kuracağı yeni parti hakkında ilk kez değerlendirmelerde bulundu.
Bengütürk'ün aktardığına göre, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "CHP içinden yeni bir parti çıkıyor. Uzun süredir bunun da sinyalleri zaten var ve kaç milletvekilinin gideceği ile ilgili de kamuoyunda çeşitli listeler yayınlanıyor. 80 diyen var, 90 diyen var ama sonuçta yeni bir parti kuruluyor" dedi.
"Bunun yanı sıra diğer bir tartışma konusu da mal varlığının nasıl taksim edileceği konusudur" diyen Bahçeli, dikkati çeken bir açıklamada bulundu.
Bahçeli, "Madem CHP içinden yeni bir parti çıkıyor ve CHP’nin de sahip olduğu binalar, makam araçları gibi varlıkları mevcut partide kalıyor ise böyle bir durumda; 2026 yılında Hazine'den CHP’ye ödenen 1 milyar 815 milyon liradan; CHP’den ayrılarak yeni partiye geçen milletvekili sayısı oranında Hazine yardımından pay aktarılması etik olanıdır" ifadelerini kullandı.