Asayiş

AKP'nin Küçükçekmece adayına silahlı saldırı

AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bakan Yerlikaya, saldırıda bir yurttaşın yaralandığını duyurdu.

AKP'nin Küçükçekmece adayına silahlı saldırı
10-02-2024 20:13
10-02-2024 22:32
İSTANBUL

AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bakan Yerlikaya, saldırıda bir yurttaşın yaralandığını duyurdu.

AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'a seçim çalışmaları sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı bir vatandaş hayatını kaybetti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine gelerek bilgi aldı.

ERDOĞAN: "GENİŞ KAPSAMLI TAHKİKAT BAŞLATILDI"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır” ifadelerine yer verdi.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Saldırı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları kaydetti:

"Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum."

KURUM'DAN SALDIRIYA TEPKİ

AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıya tepki gösterdi.

Kurum, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, X üzerinden saldırıyı lanetlediğini belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında yaşanan saldırıyı lanetliyorum... Demokrasiye yönelen tüm tehditlerin, tüm saldırıların karşısında hep birlikte duracağız!"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, X üzerinden yaptıığı paylaşımda, "AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı" dedi.

İmamoğlu paylaşımında şunları kaydetti:

"Küçükçekmece’deki bugün yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı. Başka bir asayiş olayı nedeniyle yaralanan vatandaşımıza acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce de X üzerinden saldırıyı kınadı.

İnce paylaşımında şunları söyledi:

"AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’a programı esnasında düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı esnasında yaralanan vatandaşımıza şifa diliyorum."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise, X üzerinden yaptığı paylaşımda saldırıyı kınarken, "Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay ve beraberindekilere yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, Ak Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER