SİZİ GİDİ SOLCULAR SİZİ

Av. Mahmut Öztürk

6 yıl önce

Solcu musunuz gerçekten! İdeolojik manada biliyor musunuz sol anlayışı. Kitaplar okuyup güncel siyaseti takip edip yorumlar yapıp karşı duruşlar, söylevler koyabiliyor musunuz? Sol siyasetin salonlarda, parti binalarında değil de, fabrikalarda, tarlalarda, okullarda, sokaklarda, esnafın emekçinin içerisinde yapılması gerektiğini de biliyorsunuzdur sanırım. Solcu, sosyalist, komünist dendiğimde ürpermiyorsunuzdur umarım.

Solculuğu Atatürk e endekslemişsiniz. İçi boş sadece “Atatürk’ün askerleriyiz.” diye bağırır bununla solculuk yaptığınızı sanarsınız. Açın bir bakın sosyal medya sayfalarınıza bir gün solcu devrimci, diğer gün ırkçı kafatasçı anlayışdasınız. Atatürk’ü de solculuğu da sadece sosyal medya paylaşımlarından öğrenen içine sindirmemiş yaşamı ile buluşturmamış tuhaf varlıklarsınız. Bırakın düzinelerce kitap okumayı siz daha tarafı olduğunuz partinin programını dahi okumamış, taktım tutar gibi particilik oynayan kişilersiniz.

Kürt deyince, acaba devamında ne diyecek diye bakıp kılıcınızı çekmeye hazırlanırsınız. Devrimci olursunuz. Sosyalist olursunuz. Sosyal demokrat olursunuz. Mangaldaki külleri son zerresine kadar savunursunuz. Kürt meselesi dendiğinde maskeler iner en büyük ırkçı olursunuz.

Solcusunuz ya parti içerisinde; emek dersiniz, eşitlik dersiniz, parti içi demokrasi dersiniz. Ama emeğe saygı göstermezsiniz. Ben ya da benden olsun gerisi boş dersiniz. Eşitliğe inanmazsınız, siz olmazsanız bu parti biter ayakta tutan sizsiniz ya ne yaparsanız sineye çekilmesi lazım. Oy çalarsınız, delege çalarsınız,  emek verenlerin emeğini yok sayarsınız. Sonra düğün, cenaze gezer en iyi ve en çok emek veren partili siz olursunuz. Her istediğiniz konu ve kişi hakkında ölçüsüzce konuşur, eleştiri adı altında hakaret edersiniz bunun adı da disiplinsizlik değil parti içi demokrasi olur.

Ortak bilinç, ortak söylev yok. Herkes kafasına göre yapar ve söyler. Yahu kardeşim bir de içinde olduğun üyesi olduğun partinin ne dediğine bir bak aç programı orada her konuda partinin görüşü var. Okursun içine sindiremiyorsan istifa eder gidersin ya da ortak bilinç ve ortak söylev yaratırsın.

Velakin uzayıp gidecek konu. Bu ülkede solcusu ideolojisini bilmez. Milliyetçisi Türkçülüğü. Dinciler dinini bilmez. (Tabi ki istisnaları var.)

Devamıyla da sosyal medyada ahkam keser. Birazcık solcu düşüneni kendisinden kabul etmez. Neden kabul etmediğini de yine bilgi çöplüğü olan sosyal medyadan öğrenir. Erdal İnönü ile ilgili bir anı anlatılır. Partililerle yemeğe gider garson sorar “ne alacaksınız” İnönü “ Teşekkürler biz birbirimizi yiyeceğiz” yanıtını verir. Kendini solcu zannedenler. Gerçek sol kimliğe kavuşmadığı sürece birbirlerini yemeye devam edecekler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI