CHP Kongresinde kazanan emek ve alın teri oldu

Ahmet Ateş

6 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi Cumartesi günü Şato restoranda yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede zaman zaman gergin dakikalar yaşansa da, CHP ye yakışır bir seçim oldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı seçim yarışında ise Hayri Sucu ile Ali Şimşek birlik beraberlik mesajları verirken, kongreye katılan delegeleri kapı girişinde beraber karşılarken samimi görüntüleri,  İl başkan adaylarının konuşması da gerginliğe neden oldu.

Ali Şimşek yaklaşık bir saatlik konuşmasında iktidarı eleştirip,   parti içi olumsuzlukları ortaya korken Divan başkanı tarafından konuşma süresinin 35 dakika olduğunu ve hala kendi listesinin divana verilmediğini söylediğinde ise Şimşek destekçilerinin tepkisine neden oldu. Yaklaşık 10 dakikalık bir gerginliğin ardından her şey normale döndü. Ali Şimşek in listesinde bulunan eski il yöneticileri ve milletvekilleri ve hatta belediye başkanları olmasına rağmen seçimi kazanamaması delegelerin artık yeni yüzler ve yeni vizyonlar istediğinin tamda göstergesiydi.

Sloganını “şimdi değişim zamanı” olarak belirleyip listesini eski isimlerden oluşturan Şimşek, bana göre belirlediği listenin kurbanı oldu.  Değişim diyeceksin eski isimlerden yönetim kurulu ve kurultay delegesi yazacaksın.  Sonra değişim adına hiçbir söylemde bulunmayan Sayın Şimşek in neyi nasıl değiştireceğini ve neye vurgu yaptığını da pek anlayamayanlardanım.  Gaziantep il Kurultay Delegesi listesine yazdığı iki ismin dahi aynı listede bulunmalarına rağmen Eski Bakan Mustafa Yılmaz ile Eski Şahinbey belediye başkanı Yaşar Ağyüz ün  birbirleri ile sözlü sataşmalarını hala anlamış değilim. Örnek olması gereken bu iki ismin ortamı germesi birçok kişi tarafından da hayretle karşılandı.

Yaklaşık 1 saat konuşan ve eski isimleri listesine alan Sayın Şimşek, büyük fark yerken Gaziantep İl Kurultay Delege  listesinde bakın kimler vardı? 

Yaşar Ağyüz Eski Milletvekili ve belediye başkanı, Mustafa Yılmaz Eski Bakan ve milletvekili,  Umut Yılmaz Şehitkamil ilçe başkanı,  Mehmet Atar Eski İlçe Başkanı,  Burhan Cahit Bingöl sanayici ve iş adamı, Lütfü Demir Eski ilçe başkanı,  Hasan Öztürmen  eski İl başkanı, Mine Polat İl Kadın kolları başkanı, Hurşit Yıldırım belediye  meclis üyesi, Duran Ergetir eski yönetici, Semra Harman Kadın Kolları GMYK üyesi, Hüseyin Cahit Kargıner eski yönetici, Yılmaz Kireç Belediye meclis üyesi, İzzet Akdoğan eski belediye meclis üyesi, gibi eski isimlerden oluşan değişim kanadı 150 oy fark yedi. Tabi kongreye katılıp bizzat kendim izledim. Kongreye katılan,  partili arkadaşlarımın yanı sıra, uzun zamandır bir araya gelemediğim arkadaşlarla da, sohbet etme fırsatını yakaladım. Bunlardan biri de,  eski, İl yöneticiliği yapmış ve bana göre birçok partiliyim diyen isimlerden daha partili,  daha çağdaş, Ecevit Demir idi.  Ecevit e sonuç ne olur dediğimde ise Hayri Sucunun en az 100 oy fark atacağını söyledi.  Mütevazi bile yaklaşmış sonuç, 378 OY ile Hayri Sucu yeniden başkan seçilirken Ali Şimşek ise 225 oy aldı. Aradaki fark ise 153 oldu.

CHP Delegesi, değişim yerine,  emek ve alın terine, vefa ile sahip çıktı. Partililerinin iyi ve kötü gününde her zaman vefa ile yanında olan Hayri Sucu ya yeni yönetiminde başarılar dilerken önümüzdeki seçim çalışmalarında Ali Şimşek inde birlik beraberlik çağrısının boş olmadığını yeni yönetiminde her zaman yanında olmasını umut ediyorum.     

YAZARIN DİĞER YAZILARI