?>

Zor: Yerele bülten gönderip, reklamda unutuyorlar!

Anadolu Basın Birliği Başkanı Mehmet Bora Zor, 5G sürecinde dağıtılan kamu reklamlarında yerel basını yok sayılmasına tepki gösterdi. Zor, “ Haber bülteni gönderirken hatırladıkları yerel basını, söz konusu reklam dağıtımı olduğunda unutuyorlar” dedi.

Yerel - 3 ay önce

Anadolu Basın Birliği Başkanı Mehmet Bora Zor, 5G sürecinde dağıtılan kamu reklamlarında yerel basını yok sayılmasına tepki gösterdi. Zor, “ Haber bülteni gönderirken hatırladıkları yerel basını, söz konusu reklam dağıtımı olduğunda unutuyorlar” dedi.

Anadolu Basın Birliği Başkanı Mehmet Bora Zor, kamu reklamlarından yerel basın kuruluşlarının faydalanamamasını bir kez daha gündeme getirdi.

5G reklamlarının yine çifte standart ile dağıtıldığını öne süren Zor, “Anadolu Basın Birliği olarak bir kez daha altını çiziyoruz; bu ülkenin gerçek sesi yerel basındır. Bunun farkında olan kurumlar, dijital dünyada daha fazla görünebilmek için haber bültenlerini yerel basın kuruluşlarına gönderiyorlar. Ancak konu reklam vermeye geldiğinde yerel basını görmezden geliyorlar. 5G’ye geçiş gibi ülke genelini ilgilendiren büyük bir süreçte dahi Anadolu basını görmezden gelinmiştir. ‘81 ilde herkes için 5G’ sloganı atılırken, 81 ilin yerel gazeteleri ve televizyonları bu sürecin tamamen dışında bırakılmıştır. Bu çifte standarttır.” şeklinde konuştu.

Reklam dağıtımı adil olmalı

Zor, kamu kaynaklarıyla verilen reklamlarda Anadolu Basınının görmezden gelindiğini belirterek,  “Bugün gelinen noktada kamu ilanları adil bir şekilde dağıtılmamaktadır. Belirli kuruluşlar, bu pastadan büyük pay alırken, Anadolu’nun zor şartlar altında ayakta kalmaya çalışan yerel basınına tek kuruş dahi verilmemektedir. Bu sadece ekonomik bir haksızlık değil, aynı zamanda açık bir demokrasi sorunudur.”

Gazeteci Milletvekili Utku Çakırözer’in konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme taşımasını önemli bulduklarını belirten Zor, “Sayın Çakırözer’in Anadolu basınının yaşadığı bu adaletsizliği açıkça dile getirmesi kıymetlidir. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yerel medyanın sesi olan bu çıkışların artması, demokrasimiz adına umut vericidir” ifadelerini kullandı.

Anadolu görmezden gelinmemeli

Yerel basının halk ile devlet arasında köprü görevi gördüğünü vurgulayan Zor, uygulanan politikanın basın özgürlüğünü zedelediğini ifade etti.

Zor, “Yerel medya susturulursa, Anadolu’nun sesi kesilir. Bu ülkede gazetecilik sadece belli merkezlerde yapılmaz. Gaziantep’te, Eskişehir’de, Konya’da, Anadolu’nun dört bir yanında gerçek habercilik yapan insanlar var. Ancak mevcut anlayış bunu görmezden geliyor. Bu yaklaşım kabul edilemez.” dedi.

Zor, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Kamu reklamlarında çifte standart uygulanmamalıdır. Bu kaynaklar tüm basın kuruluşlarına eşit ve adil şekilde dağıtılmalıdır. Anadolu basını güçlendirilmeden ne demokrasi güçlenir ne de ifade özgürlüğü.”

Haftanın Öne Çıkanları

Mert Hakan Yandaş hakkında tahliye kararı verildi!

2026-04-03 12:56 - Spor

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

2026-04-04 11:42 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

2026-04-07 06:37 - Ekonomi

Mircea Lucescu yaşam savaşını kaybetti!

2026-04-08 08:21 - Spor

Yılmaz Özdil, Sözcü TV'den istifa etti

2026-04-06 18:03 - Gündem

Maria Andria fırtınası geri dönüyor...

2026-04-05 00:00 - Magazin

Ceren Benderlioğlu: Anneme benzediğim anlardan yabancılaşıyorum

2026-04-03 00:00 - Magazin

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

2026-04-03 21:58 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

2026-04-07 00:30 - Ekonomi

LGS'ye Dünya kupası ayarı: Sınav tarihi değişti!

2026-04-03 13:21 - Eğitim

İlgili Haberler

Celal Kadooğlu TİM Yönetim Kurulunda!

00:46 - Yerel

Gazi Konut Bahçelievler projesi başvuruları başladı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Necmettin Erbakan Parkı hizmete sunuldu

00:00 - Yerel

Gazi Konut'tan tekstil makinelerine konut protokolü

00:30 - Yerel

Şehitkamil'e Konukoğlu tarafından Kur'an kursu

00:27 - Yerel

Günün Manşetleri

İBB davasında İnan Güney dahil 6 kişi hakkında tahliye kararı

18:22 - Gündem

Hüseyin Baş: Planlı bir fakirleştirme operasyonuyla karşı karşıyayız!

00:51 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Devletin görevi vatandaşı çıkmaza sürüklemek değil, adaleti sağlamaktır

00:48 - Siyaset

Trump: CAATSA yaptırımlarını kaldıracağım

14:38 - Gündem

Ankara'da NATO karşıtı eyleme sert müdahale: Çok sayıda gözaltı...

11:52 - Asayiş