?>

Zor: Onlar gazeteci ise biz gazeteci değiliz!

ABB Genel Başkanı M. Bora Zor, tutuklu gazeteciler İsmail Arı ve Alican Uludağ’a destek verdi; sessiz kalanları eleştirip basın özgürlüğüne sahip çıkma çağrısı yaptı.

Yerel - 5 ay önce

ABB Genel Başkanı M. Bora Zor, tutuklu gazeteciler İsmail Arı ve Alican Uludağ’a destek verdi; sessiz kalanları eleştirip basın özgürlüğüne sahip çıkma çağrısı yaptı.

Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci İsmail Arı’nın Kadıköy’de “Gazetecilere Özgürlük” çağrısı sonrası, Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Arı’nın basın ve ifade özgürlüğüne vurgu yaptığı çağrının ardından Zor, gazetecilik anlayışı ve kamuoyundaki sessizlik üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Zor, açıklamasında bazı gazetecilerin tutumunu eleştirerek, gerçek gazeteciliğin önemine dikkat çekti. Konuşmasında, seçici sessizliğe değinen Zor, "Bazı gazeteciler Akın Gürlek’i televizyonlarda savunuyor, ancak Alican Uludağ ve İsmail Arı hakkında tek bir kelime etmiyor. Bu, gazetecilik anlayışımızın sorgulanması gereken noktadır" dedi.

Gerçek gazetecilik tanımını sorgulayan Zor, "Onlar gazeteci ise biz gazeteci değiliz “sözleriyle, kendilerini gazeteci olarak görenlerin ve halkın onları öyle zannetmesinin, ülkeyi gerçek yaşamdan koparıp sanal bir dünyaya taşıma çabası olduğunu vurguladı.

Zor, açıklamasını ülkede yaşananları üzüntüyle izlediklerini belirterek, "Bizler de bu durumu üzüntüyle izliyoruz ve takip ediyoruz. Eğer bu tür durumlara ses çıkarılmaz ve tepki gösterilmezse, gelecekte benzer sorunlar yaşandığında sorunlarınızı dile getirecek gazeteci kalmayacak " ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

2026-03-27 07:50 - Spor

Motorine 6,58 TL, benzine 0,93 TL zam bekleniyor!

2026-03-21 00:21 - Ekonomi

Akın Gürlek'in tapusunu sorgulayan memur gözaltına alındı!

2026-03-24 10:23 - Asayiş

Erdoğan: Milletimiz Türkiye'nin kaptan köşkünde bizim olmamızdan dolayı Allah'a hamd ediyor

2026-03-26 17:04 - Siyaset

Altında büyük düşüş sürüyor...

2026-03-21 00:19 - Ekonomi

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

2026-03-26 13:48 - Gündem

İran, Trump'ı yalanladı: Müzakere yapılmadı...

2026-03-23 17:08 - Dünya

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

2026-03-27 08:11 - Dünya

Akın Gürlek'in tapu kayıtlarına bakan bir kişi daha gözaltına alındı

2026-03-25 13:28 - Asayiş

İran, ABD ve İsrail’e savaşın sonlandırılması için 5 şart öne sürdü

2026-03-26 07:54 - Dünya

İlgili Haberler

Seyrantepe Mahallesi'nde asfalt çalışmaları sürüyor

00:00 - Yerel

Evlilik Okulu Projesi yeni mezunlarını verdi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'in modern aşevi, hizmet vermeye başladı

00:00 - Yerel

TÜRKONFED ve Kadoil’den iş dünyasına özel iş birliği

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den Yaz Okulu Cami Şenliği programı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Yeni Parti Gaziantep'te il yönetim kurulu belli oldu

06:34 - Siyaset

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?

19:11 - Siyaset

Etimesgut’ta AKP ve Butlan CHP'sinin ittifakı sonuç verdi!

19:05 - Gündem

Ümit Özdağ’dan ‘Çerçeve Yasa’ya sert tepki: Bu yeni bir Sevr tasarımıdır!

16:46 - Siyaset

Meriç’ten şehit aileleri için çağrı: Bu borcu lafla değil, icraatla ödeme vaktidir

00:40 - Siyaset