?>

Zor: Atatürk’ün gösterdiği aydınlanma yolunda; gazetecilik bir millet görevidir

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Mehmet Bora Zor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazeteciliğe verdiği önemin bugün daha iyi anlaşılması gerektiğini vurgula

Yerel - 2 ay önce

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Mehmet Bora Zor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazeteciliğe verdiği önemin bugün daha iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, basını yalnızca bir haberleşme aracı olarak değil; milletin aydınlanmasının, kamuoyunun oluşmasının ve ulusal bilincin güçlenmesinin temel unsuru olarak görmüştür. Atatürk’ün Millî Mücadele yıllarında gazete çıkarma kararı, Anadolu Ajansı’nı kurdurması ve basın-yayın alanındaki düzenlemeleri; tesadüfi değil, milli hedeflere yönelmiş bilinçli adımlardır.

Atatürk, “İrade-i Milliye” ve “Hakimiyet-i Milliye” gazetelerini çıkararak yalnızca yayıncılık yapmamış; milletin kendi sesini yine millete ulaştırmıştır. Anadolu Ajansı’nın kuruluşu ise, ulusal mücadelenin hem millete hem de dünyaya duyurulmasında bir dönüm noktasıdır. O’nun basına yüklediği misyon, doğru bilginin ve basın özgürlüğünün, milli egemenliğin ayrılmaz bir parçası olduğunu açıkça göstermektedir.

Atatürk’ün “Basın milletin ortak sesidir.” anlayışı, bugün hâlâ yolumuzu aydınlatmaktadır. Gazeteciler yalnızca haber veren kişiler değil; hakikatin izini süren, toplumun vicdanını diri tutan ve demokrasiyi güçlendiren emek insanlarıdır.

Bu düşüncelerden hareketle:

• İlkesizliğe değil, ilkeye• Karanlığa değil, aydınlığa• Söylentiye değil, gerçeğe hizmet eden tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum.

Bugünün, sadece bir kutlama değil; gazetecilerin emeklerine saygının, sorunlarının görülmesinin ve mesleğin onuruna sahip çıkmanın günü olduğunu vurgulamak isterim. Zor şartlarda, kimi zaman baskılara rağmen, yağmurda çamurda, gece gündüz demeden çalışan basın emekçileri; Atatürk’ün izinde, milletin aydınlanmasına hizmet etmeye devam etmektedir.Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemek; yalnızca onu anmakla değil, onun basına yüklediği “milleti aydınlatma görevini kararlılıkla sürdürmekle mümkündür.

Bizler, Anadolu Basın Birliği olarak; gerçeğin yanında, özgür basının arkasında ve gazetecilerin emeğinin yanındayız.

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk heykeli gece yarısı söküldü! Gebze Belediyesi'nden açıklama

2026-01-08 00:46 - Gündem

TÜİK'e göre, aralık ayında enflasyon yüzde 0.89 oldu!

2026-01-05 10:59 - Ekonomi

Memur ve emekli zam oranı belli oldu

2026-01-05 11:16 - Ekonomi

ABD, Venezuela'ya hava saldırısı başlattı!

2026-01-03 11:10 - Dünya

Erdoğan'dan Özgür Özel'e bir tazminat davası daha...

2026-01-08 16:56 - Gündem

Trump'tan İran'a tehdit: Silahımız dolu ve gitmeye hazırız!

2026-01-02 12:41 - Dünya

3 polisin şehit olduğu Yalova’daki IŞİD operasyonunda 26 tutuklama!

2026-01-02 12:03 - Asayiş

Maduro’nun kelepçeli görüntüleri servis edildi!

2026-01-04 11:52 - Dünya

Trump: Maduro yakalanarak Venezuela’dan çıkarıldı!

2026-01-03 12:58 - Dünya

Erdoğan, AKP'ye katılan 3 milletvekiline rozet taktı

2026-01-07 13:49 - Siyaset

İlgili Haberler

Gaziantep FK maçlarını ücretsiz izleme imkânı...

00:00 - Yerel

Şahinbey'de engel atlama heyecanı

00:00 - Yerel

Yılmaz, iftarda gençlerle buluştu

00:00 - Yerel

Mavi İz projesiyle deniz kirliliğine sanat dokunuşu

00:00 - Yerel

Yıldırım: Yeni dönemde sadece güçlü olmak yetmiyor

00:24 - Yerel

Günün Manşetleri

Okullara 24 saat "polis devriyesi" geliyor...

18:25 - Eğitim

Ümit Özdağ: PKK’nın onurunu kurtaracağız diye Büyük Türk milletinin gururunu kırıyorsunuz!

14:48 - Siyaset

CHP'li Meriç, Narlı-Gaziantep yolunu Meclis gündemine taşıdı

14:42 - Siyaset

Gaziantep’ten, Saraçhane’ye adalet isyanı...

14:39 - Siyaset

Ümit Özdağ Gaziantep'te iftar programına katıldı

07:02 - Gündem