?>

Atatürk heykeli gece yarısı söküldü! Gebze Belediyesi'nden açıklama

Gebze Belediyesi, kent meydanında kaldırılan Atatürk heykeline ilişkin yaptığı açıklamada, "Gelinen aşamada teknik zorunluluklar nedeniyle Atatürk Anıtı’nın geçici olarak taşınması kaçınılmaz hale gelmiştir" ifadelerine yer verdi.

Gündem - 3 ay önce

Gebze Belediyesi, kent meydanında kaldırılan Atatürk heykeline ilişkin yaptığı açıklamada, "Gelinen aşamada teknik zorunluluklar nedeniyle Atatürk Anıtı’nın geçici olarak taşınması kaçınılmaz hale gelmiştir" ifadelerine yer verdi.

Gebze Belediyesi, kent meydanında bulunan Atatürk heykelini gece saatlerinde yerinden sökerek kamyona yükledi.

Yurttaşlar kamyonun önünü keserek tepki gösterdi.

GEBZE BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

AKP'li Gebze Belediyesi, Atatürk heykelinin kaldırılmasına ilişkin saatler sonra açıklama yayımladı.

Açıklamada, Atatürk heykelinin teknik zorunluluklar nedeni ile taşındığı, yapılması planlanan proje tamamlandığında heykelin yeniden yerine taşınacağı ifade edildi:

Son günlerde yazılı ve sosyal mecralarda yer alan Atatürk Anıtı’nın taşınmasına ilişkin haberlere yönelik kamuoyunu aydınlatacak basın açıklaması zorunluluğu doğmuştur. Söz konusu Atatürk Anıtı; metro çalışmaları başlamadan önce Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan yer altı çarşısı projesinin bulunduğu alanda yer almakta olup metro inşaat süreci başladıktan sonra da aynı şekilde proje alanı içerisinde kalmaktadır.

Gelinen aşamada teknik zorunluluklar nedeniyle Atatürk Anıtı’nın geçici olarak taşınması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu taşıma işlemi geçici nitelikte olup Atatürk Anıtı herhangi bir yere değil, geçici süreyle yeni kaymakamlık binasının tören alanına nakledilecektir. Bunun temel sebebi; bu alanın resmî törenlerin icrasına uygun olmasıdır. Bu tercih, tamamen kamusal düzen ve devlet geleneğine uygunluk çerçevesinde yapılmıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; milletimizin ortak değeridir. Atatürk Anıtı’na yönelik alınan tüm kararlar; saygı, hassasiyet ve hukuki sorumluluk bilinciyle şekillenmektedir. Önemle bir kez daha ifade etmek isteriz ki, söz konusu proje tamamlandığında Atatürk Anıtı mevcut yerine yeniden taşınacaktır."

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk heykeli gece yarısı söküldü! Gebze Belediyesi'nden açıklama

2026-01-08 00:46 - Gündem

TÜİK'e göre, aralık ayında enflasyon yüzde 0.89 oldu!

2026-01-05 10:59 - Ekonomi

Memur ve emekli zam oranı belli oldu

2026-01-05 11:16 - Ekonomi

ABD, Venezuela'ya hava saldırısı başlattı!

2026-01-03 11:10 - Dünya

Trump'tan İran'a tehdit: Silahımız dolu ve gitmeye hazırız!

2026-01-02 12:41 - Dünya

3 polisin şehit olduğu Yalova’daki IŞİD operasyonunda 26 tutuklama!

2026-01-02 12:03 - Asayiş

Maduro’nun kelepçeli görüntüleri servis edildi!

2026-01-04 11:52 - Dünya

Akaryakıttan benzine, meyve suyundan sigaraya herşeye zam geldi!

2026-01-01 11:24 - Ekonomi

Trump: Maduro yakalanarak Venezuela’dan çıkarıldı!

2026-01-03 12:58 - Dünya

Çalışanlar için yeni yıldaki günlük yemek bedeli belli oldu

2026-01-02 00:44 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye geçti!

15:24 - Gündem

Tutuklu Muhittin Böcek hakkında bir tutuklama kararı daha...

17:40 - Gündem

İBB Davası'nda savcı ve İmamoğlu arasında gerginlik

11:46 - Gündem

Tanju Özcan: Yüzlerce kişi dinlediler, bir açık bulamadılar!

18:00 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'na bir soruşturma daha...

08:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Ali Mahir Başarır: Siyaset kurumu bir darbeyle karşı karşıya...

15:47 - Siyaset

Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye geçti!

15:24 - Gündem

Ümit Özdağ: TÜİK milletle dalga geçen sonuçlar açıklıyor

14:29 - Siyaset

CHP'li Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki gözaltına alındı!

10:40 - Asayiş

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol gözaltına alındı

09:53 - Asayiş