?>

Yılmaz, projeleri yerinde inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarının devam ettiği Yaprak Mahallesi ve Dülük Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Yerel - 5 ay önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarının devam ettiği Yaprak Mahallesi ve Dülük Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Yılmaz,  iki bölgeyi de turizme kazandırmak istediklerini belirtti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yapımı devam eden ve hayata geçirilecek projelere ilişkin saha gezilerini ara vermeden sürdürüyor.  Yılmaz, günün erken saatlerinde Yaprak Mahallesi ve Dülük Antik Kenti’ni ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında son bilgileri aldı.

YAPRAK MAHALLESİ ESKİ HALİNE KAVUŞACAK

Yaprak Mahallesi’nde çalışmaların tamamlanmasıyla kent turizmine yeni bir boyut kazandıracağını söyleyen Yılmaz, “Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğümüz aylardır sıkı bir çalışma yürütüyor. Tarihi dokusunu koruyarak, geleceğe taşımak için adeta ince eleyip sık dokuyoruz. Tarihi yapısına en ufak bir zarar dahi gelmesin istemiyoruz. Proje aşamasının tamamlanmasıyla ardından çalışmalara başlayarak turizme kazandıracağız” dedi.

ALTERNATİF YOL YAPILACAK

Yılmaz, Yaprak Mahallesi’nde yaşanan sıkışıklığı da alternatif yol çalışmasıyla gidereceklerini ifade ederek, “Bu mahallemiz kent trafiği açısından da büyük önem taşıyor. Kentin tam kalbi diyebileceğimiz bir bölge. Trafik sıkışıklığı açısından büyük önem arz ediyor. Bu sorunu da ekip arkadaşlarımızla birlikte alternatif yolla çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

DÜLÜK’TE KAYA MEZARLARI TURİZME AÇILACAK

Yılmaz’ın bir sonraki durağı ise Dülük Antik Kenti oldu. Burada devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Yılmaz, Dülük’ün insanlık tarihi içerisinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, “Baktığımız zaman Zeugma’dan, Göbeklitepe’den bir farkı yok. Çalışmalarımız doludizgin devam ediyor. Yakın zamanda kaya mezarlarını turizme açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil Belediyesi'nde CHP’li 3 başkan yardımcısı istifa etti!

2025-04-08 17:24 - Gündem

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Sayıları iki kat, maaşları 10 kat arttı!

2025-04-13 17:50 - Gündem

Bahçeli'den İmamoğlu çağrısı: 'İvedilikle karara bağlansın'

2025-04-14 18:08 - Siyaset

Samsun'da mahşeri kalabalık! Millet iradesine sahip çıktı!

2025-04-13 14:39 - Siyaset

Çok konuşulacak iddia: Erdoğan, yargı mensubuna ‘Hani dosyanız çok güçlüydü’ dedi

2025-04-14 20:08 - Gündem

İmamoğlu'nun davası 16 Haziran'a ertelendi. İşte savunması...

2025-04-11 13:39 - Gündem

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

2025-04-09 10:32 - Siyaset

İmamoğlu'ndan sert çıkış: Ailemizi taciz etmeyi bırakın!

2025-04-09 14:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan Umut Yılmaz yorumu

2025-04-08 19:15 - Siyaset

İlgili Haberler

Yılmaz'dan, 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey konservatuarı Tamer Karadağlı'yı ağırladı

00:00 - Yerel

Gaziantep’in tarihi ve kültürel geçmişi çocuklara aktarılacak

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Lezzet Sokağı’na ziyaret

00:00 - Yerel

Gazikent, Belkız ve Burak'ta bozuk yollar yenileniyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Netflix'ten "Zarrab" projesi açıklaması: Ne Türkiye ne globalde böyle bir proje olmadığının bilgisini vermek isteriz

15:08 - Gündem

Mabel Matiz'in 'Perperişan' şarkısına erişim engeli

14:46 - Magazin

İsmail Saymaz: Emniyetteki son atamalar MHP'yi rahatsız etti!

14:25 - Gündem

Komisyonda kavga! DEM Partililer toplantıyı terk etti

14:11 - Gündem

Ankara İl Seçim Kurulu iptal talebini reddetti: CHP Kurultayı yapılacak!

13:42 - Gündem