?>

Yılmaz, projeleri yerinde inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarının devam ettiği Yaprak Mahallesi ve Dülük Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Yerel - 1 yıl önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarının devam ettiği Yaprak Mahallesi ve Dülük Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Yılmaz,  iki bölgeyi de turizme kazandırmak istediklerini belirtti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yapımı devam eden ve hayata geçirilecek projelere ilişkin saha gezilerini ara vermeden sürdürüyor.  Yılmaz, günün erken saatlerinde Yaprak Mahallesi ve Dülük Antik Kenti’ni ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında son bilgileri aldı.

YAPRAK MAHALLESİ ESKİ HALİNE KAVUŞACAK

Yaprak Mahallesi’nde çalışmaların tamamlanmasıyla kent turizmine yeni bir boyut kazandıracağını söyleyen Yılmaz, “Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğümüz aylardır sıkı bir çalışma yürütüyor. Tarihi dokusunu koruyarak, geleceğe taşımak için adeta ince eleyip sık dokuyoruz. Tarihi yapısına en ufak bir zarar dahi gelmesin istemiyoruz. Proje aşamasının tamamlanmasıyla ardından çalışmalara başlayarak turizme kazandıracağız” dedi.

ALTERNATİF YOL YAPILACAK

Yılmaz, Yaprak Mahallesi’nde yaşanan sıkışıklığı da alternatif yol çalışmasıyla gidereceklerini ifade ederek, “Bu mahallemiz kent trafiği açısından da büyük önem taşıyor. Kentin tam kalbi diyebileceğimiz bir bölge. Trafik sıkışıklığı açısından büyük önem arz ediyor. Bu sorunu da ekip arkadaşlarımızla birlikte alternatif yolla çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

DÜLÜK’TE KAYA MEZARLARI TURİZME AÇILACAK

Yılmaz’ın bir sonraki durağı ise Dülük Antik Kenti oldu. Burada devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Yılmaz, Dülük’ün insanlık tarihi içerisinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, “Baktığımız zaman Zeugma’dan, Göbeklitepe’den bir farkı yok. Çalışmalarımız doludizgin devam ediyor. Yakın zamanda kaya mezarlarını turizme açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil Belediyesi'nde CHP’li 3 başkan yardımcısı istifa etti!

2025-04-08 17:24 - Gündem

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Sayıları iki kat, maaşları 10 kat arttı!

2025-04-13 17:50 - Gündem

Samsun'da mahşeri kalabalık! Millet iradesine sahip çıktı!

2025-04-13 14:39 - Siyaset

Bahçeli'den İmamoğlu çağrısı: 'İvedilikle karara bağlansın'

2025-04-14 18:08 - Siyaset

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

2025-04-09 10:32 - Siyaset

İmamoğlu'nun davası 16 Haziran'a ertelendi. İşte savunması...

2025-04-11 13:39 - Gündem

Çok konuşulacak iddia: Erdoğan, yargı mensubuna ‘Hani dosyanız çok güçlüydü’ dedi

2025-04-14 20:08 - Gündem

İmamoğlu'ndan sert çıkış: Ailemizi taciz etmeyi bırakın!

2025-04-09 14:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan Umut Yılmaz yorumu

2025-04-08 19:15 - Siyaset

İlgili Haberler

Büyükşehir ile Oğuzeli Belediyesi'nden yeni sosyal tesis

00:00 - Yerel

Şampiyon Şahinbey Ampute'den Tahmazoğlu’na ziyaret

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de arazi yolu açma ve yenileme çalışmaları

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den “Okul Sporları Enleri” programı

00:00 - Yerel

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları...

17:30 - Siyaset

Açlık grevindeki öğretmenlere ters kelepçeli gözaltı!

15:56 - Asayiş

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkezde...

15:32 - Siyaset

İhraç talebiyle disipline sevk edilen 9 CHP'li milletvekilinin parti üyelikleri silindi

12:00 - Siyaset

CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: 6 kişi gözaltına alındı

09:46 - Asayiş