?>

Yılmaz'dan, Yukarı Arıl Mahallesi’ne ziyaret

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yukarı Arıl Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Yerel - 5 ay önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yukarı Arıl Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Yılmaz, 18. yüzyılda inşa edilen, ancak 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar gören Yukarı Arıl Camisi’ni restore ederek, yeniden ibadete açacaklarını müjdeledi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yukarı Arıl Mahallesi’ni ziyaret etti. Beraberinde belediye birim amirleri ile muhtar ve  vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, sorun ve talepleri dinledi. Arıl’ın sokaklarında gezen Yılmaz, uzun bir süredir akıbeti belirsiz olan tarihi Yukarı Arıl Camisi’nin  geleceği hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

TARİHİ CAMİ RESTORE EDİLECEK

Başkan Yılmaz, incelemelerde bulunduğu Yukarı Arıl aslına uygun biçimde restore edileceğini belirterek, “Bu cami bizler için çok kıymetli. Geçmişi 18. yüzyıla dayanıyor. Maalesef 06 Şubat 2023 depreminde ağır hasar aldı. O günden beri ibadete kapalı duruyordu. Tarihi bir yapının kaderine terk edilmesine gönlümüz razı değil. Kültürel Miras Koruma Müdürlüğümüz tarafından restorasyon için bir proje hazırlandı. Projemiz Kültürel Varlıklar Koruma Kurulu tarafından da onaylandı. Ekiplerimiz çalışmalar başladı. İnşallah aslına uygun bir şekilde restorasyonunu tamamlayarak bir yıl sonra camimizi yeniden ezan ve cemaatle buluşturacağız” dedi.

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET

Ziyaret sırasında vatandaşların taleplerini tek tek not alan Yılmaz, “Her mahallemizi eşit hizmet anlayışıyla ele alıyoruz. Nerede bir eksiklik varsa, orada ekiplerimizle birlikte çözüm üretiyoruz. Yukarı Arıl Mahallesi’nde de hem altyapı hem sosyal yaşam açısından yeni yatırımlar yapacağız. Amacımız, her vatandaşımızın yaşadığı yerden memnuniyet duymasıdır” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN CAMİİ TEŞEKKÜRÜ

Yukarı Arıl Mahallesi sakinleri, caminin yeniden ibadete açılacak olmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Umut Yılmaz’a teşekkür etti. Vatandaşlar, “Camiimiz bizim için sadece bir ibadet yeri değil, aynı zamanda geçmişimizin bir parçası. Başkanımızın bu hassasiyeti bizleri çok mutlu etti” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sadettin Saran'ın Nafia Tanrıverdi ile samimi pozu gündem oldu

2025-10-04 00:52 - Magazin

Hikmet Çetin hastaneye kaldırıldı!

2025-10-08 17:15 - Gündem

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi MHP'li Avukat Serdar Öktem silahlı saldırıda hayatını kaybetti!

2025-10-06 17:14 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu operasyonu!

2025-10-08 10:54 - Asayiş

Victoria Secret'in ilk Türk meleği Özgü Kaya olacak...

2025-10-04 00:00 - Magazin

Robbie Williams'ın İstanbul konseri iptal edildi!

2025-10-04 00:46 - Magazin

Gürsel Tekin'in kayyumluğu devam edecek!

2025-10-03 11:33 - Gündem

Kredi kartında 90 gün kuralına aman dikkat!

2025-10-05 10:49 - Ekonomi

Erdoğan, Donald Trump'la 'Gazze'yi görüştü

2025-10-03 19:46 - Dünya

Tayyar: Erken seçim kapıda, referandum hazırlığı başladı

2025-10-04 12:03 - Gündem

İlgili Haberler

Ak Parti Gaziantep’ten geleneksel iftar buluşması

00:00 - Yerel

Şahinbey'de, İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Yılmaz, TÜGVA üyeleriyle sahur programında bir araya geldi

00:00 - Yerel

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel

Günün Manşetleri

Yusuf Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Anlama özürlü herhalde...

19:07 - Gündem

Hüseyin Baş: Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var...

17:48 - Siyaset

16. gün: Trump, İran'la anlaşmaya kapıyı kapattı!

11:53 - Dünya

Ümit Özdağ: Şeyh Said'in hatırasına hakaret etmek her Türk vatandaşının görevidir!

11:37 - Gündem

CHP’li Meriç’ten otoyol özelleştirmesine tepki: Geçiş ücreti 270 TL’ye çıkabilir!

11:44 - Siyaset