?>

Yıldırım: Yaşananlar hem para hem itibar kaybıdır!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım Gaziantep hava ulaşımındaki sınırlı durumun ticaretin önünde engel teşkil ettiğini belirterek, “hava ulaşımında yaşananlar şehrimiz için hem para hem de itibar kaybıdır” dedi.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım Gaziantep hava ulaşımındaki sınırlı durumun ticaretin önünde engel teşkil ettiğini belirterek, “hava ulaşımında yaşananlar şehrimiz için hem para hem de itibar kaybıdır” dedi.

Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve tüm özel hava yollarını çözüm için harekete geçmeye davet eden Başkan Tuncay Yıldırım şu değerlendirmelerde bulundu:

“Günümüzde her anlamda en verimli ulaşım şekli havayolu ulaşımıdır.  Üretim ve ihracat performansı ile ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden olan Gaziantep’in bu çağda hava ulaşımı ile yaşadığı sıkıntılar ne yazık ki şehre hem itibar hem para kaybettiriyor. Ankara ve İstanbul’a dahi optimum uçuş şartları bulunmamakta. Gaziantep’in, sahip olduğu uçak sefer sayısı, direkt uçuş noktalarının yetersizliği ve uçak bileti fiyatlarının yüksekliği kentin ulaşılabilirliğine ve ticari gelişimine ket vurmaktadır. Hava ulaşımındaki bu tablo içeride ve dışarıda yeni müşteriler bulmak ve var olan müşterileriyle ilişkilerini güçlendirmek noktasında firmalarımızı zora sokmaktadır.”

Kalıcı çözümlere ihtiyacımız var

Defaatle dile getirilen hava yolu ulaşımı ile ilgili kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, “Gazi şehir Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden biridir. Gaziantep gibi bir ihracat kentinin pazarlara ulaşım zorluğu yaşaması var olan potansiyelini kullanmasına ve de rekabet avantajını kaybetmesine neden olacaktır. Öte yandan son yıllardaki turizm hareketliliği, üniversiteli nüfusu ve sağlık turizmi potansiyeli de düşünüldüğünde hava ulaşımında mevcut durum kentin ihtiyacı karşılamaktan çok uzak.  Zaman zaman çağrılarımız yanıt bulup sefer ve uçuş noktası eklemeleri yapıldı. Ancak ihtiyacımız kalıcı çözümler. O nedenle Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet başta olmak üzere tüm havayolu şirketlerine Gaziantep’i desteklemeleri, kalıcı çözümler bulmaları yönünde çağrıda bulunuyorum. İnanıyorum ki iyileştirilen hava ulaşımı sayesinde hem Gaziantep hem havayolu şirketleri kazanacaktır.” Dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İsmail Küçükkaya Halk TV'de...

2022-08-23 19:17 - Gündem

Erdoğan’ın danışmanı Kavakcı'dan 'halifemiz RTE' paylaşımı

2022-08-22 17:35 - Gündem

Sedat Peker’in Beykoz’daki mülkü Milli Parklar’a devredildi!

2022-08-24 09:27 - Gündem

Jelibon ve Aboubakar'dan sonra bu kez de Lozan!

2022-08-22 19:41 - Gündem

Melih Gökçek'ten ikinci jelibon vakası!

2022-08-18 11:13 - Gündem

Gaziantep'te katliam gibi kaza: 16 ölü, 21 yaralı

2022-08-20 12:57 - Asayiş

Tuğçe Kazaz: Ak Parti giderse LGBT gelecek, evladın gidecek

2022-08-19 11:57 - Gündem

Simge, 7 ‘de 7’di yaptı!

2022-08-22 09:25 - Magazin

Diyanet’ten imamlara ‘seçim’ talimatı iddiası!

2022-08-24 17:55 - Gündem

Erdoğan’dan Mesut Özil’e 31 bin TL'lik özel saat...

2022-08-22 14:06 - Gündem

İlgili Haberler

Bulut: Savaşsız bir dünya özlemi ile Ramazan bayramını kutluyoruz

00:00 - Yerel

GTB Başkanları Ramazan Bayramı'nı kutladı

00:00 - Yerel

Gaziantep'te Nevruz Anma Günü programı düzenlenecek

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan şehitlik ziyareti

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan yeni proje: “Bucslava”

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

CHP'den Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

12:58 - Gündem

Özgür Özel'den, Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

07:04 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem