?>

Yıldırım: Üretimin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekli

Geçtiğimiz aylarda ihracatında üst üste düşüş yaşayan Gaziantep, ekim ayında bu düşüşü durdurarak 905 milyon 859 bin dolarlık ihracatla bir önceki yıla göre %2 artış sağladı.

Yerel - 6 ay önce

Geçtiğimiz aylarda ihracatında üst üste düşüş yaşayan Gaziantep, ekim ayında bu düşüşü durdurarak 905 milyon 859 bin dolarlık ihracatla bir önceki yıla göre %2 artış sağladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gaziantep ekim ayında 905 milyon 859 bin dolar ihracat gerçekleştirerek bir önceki yıla göre %2 artış sağladı. Geçtiğimiz aylardaki düşüşün ekim ayında son bulması ve yeniden artışa geçmemiz mutluluk verici. Ekim ayı ihracatımızla Ocak-Ekim döneminde 8,2 milyar dolara ulaşmış olduk. %0,4 de olsa bir önceki yılın aynı dönemine göre artıdayız. Ben bu başarının mimarı ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve tüm çalışanlarını gönülden kutluyorum.” dedi.

Yaptığı değerlendirmede enflasyonla mücadele sürecinin ihracatı da etkilediğini belirten Başkan Yıldırım, “Enflasyonla mücadelede tüketimin sınırlanması gerektiğini biliyoruz. Ancak bu süreçte üretimin desteklenmesi ve teşvik edilmesi kritik bir gereklilik… Zaten dış talebin zayıflığı, ihracat artışını engelliyor. Ara malı ve yatırım mallarına olan talep zayıflıyor ve sonuçta sanayi üretimimiz düşüyor. Ekim ayı itibarıyla 8,2 milyar dolarlık ihracatla Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 6. kenti olarak konumumuzu koruyoruz; ancak bu performans, potansiyelimizin gerisinde kalıyor. Her yıl ihracatını artıran ve rekorlar kıran bir şehir olarak, her ne kadar ekim ayında ihracatımızı artırmış olsak da bu yılki veriler tam olarak memnuniyet verici değil. Küresel ekonomideki talep daralması, yüksek jeopolitik riskler, ülkemizdeki maliyet artışları ve finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar, ihracatçılarımızın rekabet gücünü olumsuz etkiliyor.” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Mert Hakan Yandaş'tan Trabzonspor paylaşımı: 'Uy aha'

2024-11-04 00:09 - Spor

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Firari FETÖ'cünün kızı 1 milyon aboneli fenomenmiş

2024-10-30 01:09 - Gündem

Beşiktaş'ta Ciro Immobile şoku! Maçı tamamlayamadı...

2024-11-02 20:39 - Spor

Sofyan Amrabat: 'Attığım gol tesadüf değil'

2024-11-03 23:09 - Gündem

Sosyal medyaya not bırakan 20 yaşındaki genç intihar etti

2024-11-02 00:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Fatma Şahin, 1 Mayıs'ta belediye çalışanlarıyla bir araya geldi

00:00 - Yerel

Şahinbey Belediyesi, 1 Mayıs'ı böyle kutladı

00:00 - Yerel

Murat Üzümcü: Alin teri kutsaldir, rant düzeni haramdır!

00:58 - Yerel

Bozgeyik”ten 1 Mayıs mesajı: Emek ve alın terinin ülke kalkınmasındaki rolü büyüktür

00:00 - Yerel

Kubba’dan 1 Mayıs mesajı: Emek, en yüce değerdir

00:06 - Yerel

Günün Manşetleri

Mantarlı pilav tarifi... Dakikalar içinde sofrada!

02:09 - Gündem

Yılmaz Tunç: 7 bin 591 infaz ve koruma memuru görevine başladı

01:39 - Gündem

Kayseri'de elinde bıçakla yere düştüğü iddia edilen kadın ağır yaralandı

01:09 - Gündem

Real Betis, Fiorentina karşısında tek farkla kazandı!

00:38 - Gündem

Halil Falyalı'nın muhasebecisi "Cemil Önal Hollanda'da öldürüldü" iddiası

23:59 - Gündem