?>

Yeni Şafak yazarından 'Esad' iddiası: '28 Mayıs seçimleri sürecinde karar verildi

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, Suriye'de Beşar Esad yönetiminin devrilmesine Türkiye'de geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanı seçim sürecinde karar verildiği öne sürdü. Çelik, Erdoğan kazanmasaydı, Beşşar Esed bugün Şam’daki sarayında oturmaya devam edecek ve Türkiye’den g?

Siyaset - 2 yıl önce

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi yazarlarından ve gazetenin internet sitesinin yönetmeni Ersin Çelik, terör örgütü HTŞ öncülüğündeki cihatçıların Suriye'de Esad yönetimini devirmesini Türkiye'deki 2023 yılında yapılan genel seçimlere bağladı.

Ersin Çelik, bugün kaleme aldığı "İşte o bir sabah..." başlıklı yazısında, cihatçıların Suriye'deki hızlı ilerleyişine şaşıranların "Rusya nerede? İran’a ne oldu? Rejim niçin direnmiyor?" diye sorduğunu belirtip "En garibime giden soru da şuydu: Türkiye bu hamlenin neresinde?" dedi.

Çelik, bu süreçte Türkiye'nin "oyun kurucu" olduğunu öne sürüp MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 28 Mayıs 2023 akşamı, Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini kutlarken söylediği “Önümüzdeki günlerde çok şey değişecektir, her şey değişecektir. Öyle gözüküyor. İnşallah Türkiye değişmez” şeklindeki sözlerine işaret etti.

"KILIÇDAROĞLU KAZANSAYDI..."

Yeni Şafak yazarı iddiasına o şöyle devam etti:

“Nasıl yani Esed’in devrilişi 28 Mayıs seçimleri sürecinde mi karar verildi” diyenler olacaktır. Tam olarak böyle olduğunu düşünüyorum. 14 Mayıs’ı Cumhur İttifakı, 28 Mayıs’ı da Erdoğan kazanmasaydı, Beşşar Esed bugün Şam’daki sarayında oturmaya devam edecek ve Türkiye’den gönderilen Suriyelilere çok ağır zulümler ediyor olacaktı. Bunun en büyük delili de 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı seçilmek için küresel sermayeyi, Joe Biden’ı, Avrupa Birliği’ni, İran’ı ve diğer uluslararası güçleri arkasına alan, uçtan uça kesimlerin desteği ile adaylığını ilan eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Özgür Suriye Ordusu Şam’a ilerlerken yaptığı açıklamadır.

Bakın!.. Halep alınırken, sabık CHP liderinin kurduğu cümle Esed’in son anda Amerika’dan yardım istemesiyle neredeyse aynı kapıya çıkıyor: “Türkiye, en kısa sürede bütün güçleri kendinde toplayan, teslim alınan ve tehdit edilebilen bu tek adamlı Saray Rejiminden kurtulmalıdır.”

Türkiye yine ve neden mi Erdoğan’dan kurtulmalıydı? Çünkü Suriye’de tüm coğrafyada denklemi değiştirecek bir hamle yapılmıştı. Kılıçdaroğlu işte bunu gördü ve neyse ki Cumhurbaşkanı değildi. Bu nedenle Erdoğan’ın 28 Mayıs zaferi, ‘8 Aralık Suriye Devrimi’nin mihenk taşıdır."

Haftanın Öne Çıkanları

TFF'de Ahmet Köse'den istifa kararı!

2024-12-06 00:39 - Spor

Manisa Basket evinde kayıp!

2024-12-05 00:00 - Spor

Ataşehir'de korkunç kaza! Otomobil bariyere saplandı: Yaralılar var...

2024-12-09 00:09 - Asayiş

Burdur-Antalya yolunda korkunç kaza! Kontrolden çıkan araç TIR'ın altına girdi: Yaralılar var..

2024-12-04 00:00 - Asayiş

'El sürenlerin elini kırarım' demişti: İtalya'da gündem Galatasaray Başkanı Dursun Öz

2024-12-05 05:08 - Spor

ABD basınından flaş iddia: 'ABD, Esad'ın birkaç günde düşeceğine inanıyor'

2024-12-08 00:08 - Dünya

Merkez Bankası'ndan iskonto kararı

2024-12-05 09:08 - Ekonomi

Aydilge'den 'Cıstak' şarkısının yapımcısı İbrahim Tilaver'e yanıt

2024-12-06 00:09 - Magazin

Yoğun bakımda kalmıştı... Reha Muhtar'ın son hali ortaya çıktı!

2024-12-05 16:38 - Gündem

Yıllar sonra mektupla anlattı: Cemaat yurdunda işkence, istismar, darp…

2024-12-03 21:38 - Gündem

İlgili Haberler

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset

Özgür Özel'den İmamoğlu ve Yavaş açıklaması

19:17 - Siyaset

Erdoğan: LGBT gibi sapkınlıklar genç zihinlere enjekte edilmeye çalışılıyor

19:13 - Siyaset

Özgür Özel'den: CHP'yi elimizden almak istiyorlar

13:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

Denizli'de Özgür Özel izdihamı...

14:37 - Siyaset