?>

Yeni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu oldu!

Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu oldu. Peki, Yeni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu kimdir? Besim Dutlulu kaç yaşında, nereli?

Gündem - 3 ay önce

​​​​​​​Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in hayatını kaybetmesinin ardından gözler Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne çevrilmişti. Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu oldu. Peki, Yeni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu kimdir? Besim Dutlulu kaç yaşında, nereli?

BESİM DUTLULU KİMDİR?

Besim Dutlulu, 29 Eylül 1979 tarihinde Manisa’nın Akhisar ilçesinde dünyaya geldi. Ailesiyle aynı mesleği seçen Dutlulu’nun annesi ve babası da eczacıdır. Babası Ahmet Dutlulu, 1994-1999 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nden Akhisar Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.

İlköğrenimini Akhisar’da tamamlayan Dutlulu, ortaöğretim ve lise eğitimini İzmir’de yatılı olarak aldı. Lise sonrası eğitim hayatına Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde devam etti ve 2005 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından ailesine ait eczaneyi devralarak mesleki yaşamına Akhisar’da başladı.

2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılan Besim Dutlulu, yaklaşık on yıl boyunca Manisa Eczacı Odası Akhisar İlçe Temsilciliği görevini yürüttü. 24 Ekim 2018’de, 2019 yılında yapılacak yerel seçimler için CHP’den Akhisar Belediye Başkan aday adaylığını ilan etti. Bu süreçte ilçe temsilciliği görevinden istifa etti.

CHP'nin Akhisar’daki aday adaylarının çok olması nedeniyle 2 Aralık 2018’de eğilim yoklaması yapıldı. Altı aday adayı arasında gerçekleşen oylamada en çok desteği alan Dutlulu, partisi tarafından belediye başkan adayı olarak belirlendi.

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde, Millet İttifakı’nın adayı olarak yarışan Besim Dutlulu, yüzde 55,41 oy oranı (61.001 oy) ile Akhisar Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Akhisar’daki birçok sivil toplum kuruluşu ve dernekte aktif olarak görev alan Dutlulu, aynı zamanda eczacılık sektörüne yönelik işbirliği kuruluşları olan EDAK, ÇEKOP ve FARMAKOOP’un da üyesidir.

BESİM DUTLULU'NUN ÖZEL HAYATI

2005 yılında Özge Dutlulu ile evlenen Dutlulu’nun Ege ve Simge adında ikiz çocukları vardır.

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

Rus oligark Abramoviç, futboldan çekildi: Bu hayatta kulüp sahipliğim bitti

2025-06-11 00:00 - Spor

Fatih Keleş’ten 'etkin pişmanlık' açıklaması

2025-06-14 00:00 - Spor

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

2025-06-15 10:38 - Gündem

Nur Sürer’e Rusya’dan En İyi Kadın Oyuncu ödülü!

2025-06-15 00:08 - Magazin

Matteo Bocelli İstanbul'da konser verecek

2025-06-10 00:00 - Magazin

Son dakika... Gaziosmanpaşa Belediyesi AKP'ye geçti

2025-06-11 11:06 - Siyaset

Ümit Özdağ'ın tutukluluğuna devam kararı

2025-06-11 16:07 - Siyaset

AKP'deki 'İmamoğlu' kavgası büyüyor: Tartışmaya Mehmet Metiner de katıldı

2025-06-09 10:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Kayyum Gürsel Tekin sözlerini geri aldı

19:37 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin yine CHP'nin eski İl Başkanlığı binasında

14:13 - Gündem

Son Dakika... CHP'nin Kurultay davası 'Tedbirsiz' ertelendi!

11:04 - Gündem

Timur Soykan ve Barış Pehlivan hakkında hapis talebi

15:21 - Gündem

CHP gençlik kolları polis barikatlarını yıktı

16:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Son seçim anketinde, Erdoğan her senaryoda yeniliyor!

19:41 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin sözlerini geri aldı

19:37 - Gündem

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Karşımızda CHP'liler değil, iktidarın aparatları var!

15:53 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin yine CHP'nin eski İl Başkanlığı binasında

14:13 - Gündem

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu dönerse CHP’den istifa ederim!

13:20 - Siyaset