?>

Yangın söndürme işi mimarlık şirketine verilmiş!

Muğla’daki orman yangınlarına Türk Hava Kurumu’nun müdahale etmemesi Meclis gündemine taşındı.

Gündem - 7 yıl önce

Muğla’daki orman yangınlarına Türk Hava Kurumu’nun müdahale etmemesi Meclis gündemine taşındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, THK’nın ihalede yüksek ücret istediği için özel bir şirketle anlaştıklarını açıkladı. Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdiği ortaya çıktı. 

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’nun haberine göre, ihalede özel şirket 104 milyon TL, THK ise 70 milyon TL teklifte bulundu.

Muğla’daki orman yangını, Kaan Havacılık’ın sözleşmesinin iptal edilmesine günler kala ortaya çıktı. Şirket, dolardaki artış nedeni ile alması gereken helikopter sayısına ulaşamadığını bildirmiş, sözleşmenin şartları sakatlanmıştı. Yangın da tam bu süreçte ortaya çıktı. Şirket elinde bulunan helikopterlerle Muğla’daki alevlere müdahale etti.

Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdi. Firma gerekli uçakları ve pilotları Kanada’dan bulup getiriyor. Teknik malzeme bakım vb. giderler de Kanada’dan karşılanıyor.

 !#**v150&pl=true**#! 

Yangına taşıma işçilerle müdahale edildi 

Dalaman ve Fethiye’deki yangınlara müdahale edebilmek için 10 ilden işçi takviyesi yapıldı. Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, “22.5 milyon hektarlık orman varlığımızın yüzde 57’si yangına hassastır. O yüzden çok fazla yangın çıkıyor. Yangınlara müdahalede gecikilmesi halinde, hasar büyük oluyor. Mevcut işçi sayısı, bu mücadelede yetersiz kalıyor. Dalaman’daki yangına, yüzlerce kilometre uzaklıktaki bölgelerden ekip takviyesi yapmak gerekmiştir. Bu durum, yangına müdahaleyi zorlaştırmaktadır. Ayrıca, sevk edilen başka bölgenin işçilerinin, gittikleri coğrafyayı tanımıyor olması, kendileri için de tehlike kaynağı” dedi. 

Aslan, orman yangınlarına kalifiye, eğitimli ve deneyimli işçilerle müdahale edilebildiğine dikkat çekerek bu nedenle orman teşkilatını takviye için en az 15 bin yangın işçisi alınması gerektiğini vurguladı.

 !#**v155&pl=false**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Milat Halı personeli kebap yelledi!

2019-07-13 11:23 - Yerel

Muharrem İnce'den İmamoğlu açıklaması!

2019-07-10 18:06 - Siyaset

Şahintepe Sosyal Tesisi hizmete açıldı

2019-07-10 19:07 - Yerel

Son dakika: İmamoğlu istifa çağrısı yaptı!

2019-07-10 17:51 - Gündem

Gaziantep'te Atatürk Anıtı'nın hali tepki topladı

2019-07-07 15:45 - Gündem

Kuzenini evine çağırdı öldürüp kaçtı!

2019-07-10 17:19 - Asayiş

Gaziantep'te modifiyeli arabalar gösteri yaptı

2019-07-07 16:41 - Yerel

Hamdoş Dayı törenle anıldı

2019-07-13 20:16 - Yerel

Gaziantep'te oto kiralama şirketleri kurşunlandı!

2019-07-07 14:24 - Asayiş

Uzman çavuş eşini başından vurdu!

2019-07-09 07:36 - Asayiş

İlgili Haberler

İmamoğlu: Demokratik seçim hakkı ortadan kaldırıldı!

06:54 - Gündem

Enginyurt: Burcu Köksal AKP’ye geçmesi için eşi üzerinden tehdit ediliyor!

06:51 - Gündem

AKP’li Selman Öğüt, Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ı hedef aldı

06:49 - Gündem

CHP'nin kurultay davası 1 Temmuz'a ertelendi

20:03 - Gündem

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'ndan Burcu Köksal açıklaması

16:26 - Siyaset

Enginyurt: Burcu Köksal AKP’ye geçmesi için eşi üzerinden tehdit ediliyor!

06:51 - Gündem

AKP’li Selman Öğüt, Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ı hedef aldı

06:49 - Gündem

CHP'nin kurultay davası 1 Temmuz'a ertelendi

20:03 - Gündem

Öztürkmen: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmelidir

00:51 - Yerel