?>

X, 'Türkiye’deki ifade özgürlüğü' kısıtlamalarına karşı hukuki mücadele başlattı

X, Türkiye’deki ifade özgürlüğü kısıtlamalarına karşı hukuki mücadele başlattı. Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararlarını eleştiren X, kullanıcıların haber ve siyasi söylemlerden engellenmesine karşı çıktı.

Gündem - 1 yıl önce

Sosyal medya platformu X, Türkiye’deki haber kuruluşları, gazeteciler, siyasi figürler ve öğrenciler aleyhine verilen mahkeme kararlarına karşı itiraz ettiklerini duyurdu. Global Government Affairs X'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Türkiye'deki ifade özgürlüğü kısıtlamalarının savunulması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, “Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) aldığı kararların, haber kuruluşları, gazeteciler, siyasi figürler ve öğrenciler üzerindeki baskıyı arttırdığına inanıyoruz. Bu kararlar, sadece hukuka aykırı olmakla kalmayıp, milyonlarca Türk kullanıcıyı ülkelerindeki haber ve siyasi söylemlerden alıkoyuyor” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, “Herkesin ifade özgürlüğü hakkını savunmaya kararları bir platform sağlamak, X için her şeyden önemlidir” denildi.

X, Türkiye'deki bu kararların hukuki yollarla mücadele edilmesini ve ifade özgürlüğünün savunulmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Bu açıklama, sosyal medya platformunun dünya genelindeki ifade özgürlüğü konusundaki duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi. X, faaliyet gösterdiği her ülkede kullanıcılarının ifade özgürlüğünü koruma ve savunma taahhüdünü yineledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X platformunda yaptığı açıklamada, medya üzerinden provokasyon amacıyla paylaşım yapan 76'sı yurt dışında bulunan toplam 326 hesabın tespit edildiğini ve bu hesaplardan 54'ünün şüphelisinin yakalandığını duyurdu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri'de yurttaşlar kar yağışına aldırış etmeden İmamoğlu için yürüdü

2025-03-22 00:09 - Gündem

ROK: Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak!

2025-03-21 11:04 - Gündem

Çağlayan Adliyesi nerede? İstanbul Adalet Sarayı'na nasıl gidilir?

2025-03-22 00:39 - Gündem

Tamar Tanrıyar kimdir? Tamar Tanrıyar kaç yaşında, nereli? Tamar Tanrıyar'ın eşi kim?

2025-03-22 00:00 - Magazin

Sanatçılar İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de

2025-03-22 19:01 - Gündem

AKP’li Birinci’den skandal paylaşımlar: ‘Bir emrinize bakarız’

2025-03-21 04:05 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu millete emanettir...

2025-03-19 23:25 - Gündem

Saraçhane'de polis, Atatürklü bayrak taşıyan eylemciye uçan tekme attı

2025-03-22 01:09 - Gündem

Tanju Özcan'dan sine-i millet çağrısı

2025-03-19 17:00 - Siyaset

Tüm Türkiye ayaktayken... Fahrettin Altun: Türkiye, sokağa teslim olmayacak

2025-03-22 02:38 - Gündem

İlgili Haberler

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem

Butlan yönetiminin danışmanından gazetecilere çirkin itham: Sarı zarf alıyorlar!

19:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset