?>

Vali Gül'den Kadınlar Günü mesajı

Gaziantep Valisi Davut Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Gündem - 7 yıl önce

Gaziantep Valisi Davut Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Vali Gül mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kadınların  eşitlik, özgürlük ve daha iyi yaşam şartları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de  8 Mart, ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Türk kadını, Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’e giden yolda gerek cephede gerekse cephe gerisinde çok büyük işler başarmıştır. Ülkemizin ve toplumumuzun kalkınmasında geçmişte olduğu gibi bugün de özveriyle çalışan kadınlarımız sosyal hayatımızı şekillendiren en değerli varlıklarımızdır. Nasıl ki toplumun temeli aile ise ailenin de temeli kadındır.

‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyruğundan yola çıkarak  bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Kadınlarımız, annelik gibi kutsal görevlerinin yanı sıra üstlendikleri roller ile günümüz çağdaş medeniyetinin oluşmasında büyük katkı sağlayan, tarihimizin her döneminde devletin kuruluşundan yönetimine kadar her kademede yerini almış ve gereken saygıyı görmüştür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını 5 Aralık 1934 tarihinde yasal düzenleme ile vererek Türk kadınını dünya kadınlarının önüne geçirmiştir. “Ey  Kahraman Türk Kadını sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” Diyerek Türk kadınının önemine vurgu yapmıştır.

Bu duygu ve düşünceler ile cesaret, kahramanlık ve fedakarlıklarıyla Kurtuluş mücadelemizde adını tarihe yazan Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Şerife Bacıların torunları olarak doğumdan ölüme her anımızda bizlerle birlikte olan ve bize hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen annelerimiz, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum."

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Beykent - Karataş hattına 22 otobüs

2019-03-07 11:14 - Yerel

Hacı Darıcı'nın asker oğlu kazada yaşamını yitirdi

2019-03-04 17:26 - Gündem

Gaziantep’in en genç belediye başkan adayı

2019-03-03 23:07 - Siyaset

Gaziantep'te 4 kilo Ateş-Buz ele geçirildi!

2019-03-01 22:57 - Asayiş

Gaziantep'te soba zehirlenmesi: 1 ölü

2019-03-04 13:38 - Asayiş

Gaziantep Ülkü Ocakları'nda devir teslim töreni

2019-03-05 22:22 - Siyaset

Gaziantep'te liseli genci yan baktın diye öldürdüler!

2019-03-07 14:49 - Asayiş

“Kadın Gözüyle Şehirler”

2019-03-07 13:43 - Yerel

Yeryüzü Koleji'nden açıklama

2019-03-07 10:31 - Gündem

Gazikent'te Celal Doğan izdihamı...

2019-03-03 09:44 - Siyaset

İlgili Haberler

TBMM'de 'sahte oy' skandalı: 76 sahte pusula verilmiş!

07:27 - Gündem

12 milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyaları Meclis’e sunuldu

20:43 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel'e, Ulus Hali'nde sevgi seli...

16:17 - Gündem

Özgür Özel'den açlık grevindeki öğretmenlere destek ziyareti

19:18 - Gündem

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'li Silifke Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı gözaltında!

09:17 - Asayiş

CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon!

08:29 - Asayiş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti

21:35 - Siyaset

Kaçırılan İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal kurtarıldı!

14:05 - Asayiş

CHP'deki 'butlan' YDK'si Gökhan Günaydın'ın tedbirini kaldırdı

12:06 - Siyaset