?>

Vali Gül ve Şahin, tarihi yapıları inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, şiddetli depremlerden etkilenen tarihi yapıların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, şiddetli depremlerden etkilenen tarihi yapıların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.

Başta zarar gören Gaziantep Kalesi olmak üzere çevresindeki Şirvani Cami, Karagöz Cami, Karatarla Cami ve hanlarda son durumu gözlemlemek için sahaya çıkan protokol, teknik ekiple yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişi yaptı.

TARİHİ YAPILARIN TAMİRİ İÇİN BİLİM KURULU TOPLANACAK

Kültür Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından istişare ve koordinasyonun devam ettiğini belirten Başkan Fatma Şahin, hasar alan bütün tarihi yapıların aslına uygun tamiratı ve güçlendirilmesi için 9 Mart Perşembe Günü oluşturdukları bilim kurulunu toplayacağını açıkladı.

ŞAHİN: BİLİMİN, TARİHİN, KÜLTÜRÜN IŞIĞINDA İYİLEŞECEĞİZ

İncelemeler sonrası açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Davut Gül ve ekibi ile iyi bir koordinasyon oluşturarak tarihi yapıları hızlı bir şekilde ayağa kaldırılmasının en büyük görevlerinden birisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugün gördüğümüz hanlar, hamamlar, müzelerle tarihi mekanlar ve çarşıların ihtiyacı olan restorasyonları hızlandırmamız gerekiyor. Biz Gazikültür A.Ş. olarak daha depremin ilk haftasında KUDEB ile birlikte elimizdeki envanterin durumu hakkında testler yaparak hızlı bir şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile konuşalım dedik. Bilimin, tarihin, kültürün ışığında iyileşeceğiz. Türkiye Yüzyılı kültürün, bilimin, tarihin yüzyılı olacak. Bu büyük felaketi, darlığı hep beraber varlığa dönüştüreceğiz.”

VALİ GÜL: GAZİANTEP’İN KÜLTÜREL ESERLERİNİN KORUNMASI BÜTÜN ŞEHRİN MESELESİ

Vali Davut Gül ise yıkılan veya ağır hasarlı olan binalar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ aracılığıyla 1 yıl içerisinde yapıp hak sahiplerine teslim edeceğini, tescilli binalar için ayrı bir çalışmanın yürütülmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Gaziantep’te olağanüstü bir kültür hazinesi var. Bunlara adeta kadife eldivenle dokunur gibi dokunmak gerekiyor. Bunlarla ilgili çalışmayı da hem Vakıflar Genel Müdürlüğü hem Büyükşehir Belediyesi hem de diğer kurumlar iş birliği ile inşallah yürütülecek. Depremde zarar gören eserlerimiz var aynı zamanda depremde zarar görmeyip devam eden projelerimiz var. Bu eserlerde şehre kazandırılarak vatandaşlarımız ve hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Gaziantep’in kültürel eserlerinin korunması bütün şehrin meselesi. Bu açıdan koordinasyon önemli. Bunun için bütün kurumlarla başta Gaziantep Büyükşehir olmak üzere sahadayız birebir ziyaret ediyoruz.”    

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli'nin geçmişte Erdoğan'a söylediği sözler gündemde

2023-03-07 12:54 - Siyaset

Akşener'in kararı sonrası İYİ Parti'de istifa depremi!

2023-03-03 17:09 - Siyaset

Kılıçdaroğlu konuşurken Özgür Özel'in gözleri doldu

2023-03-07 16:10 - Siyaset

Sinan Oğan'dan bomba Akşener iddiaları...

2023-03-05 12:25 - Siyaset

Gülşen hakkında yeniden hapis istemi

2023-03-01 11:36 - Magazin

Amedspor'a saldırı ve provokasyonlara 10 gözaltı

2023-03-06 11:55 - Spor

İYİ Parti Milletvekili önce istifa etti sonra geri aldı!

2023-03-04 23:34 - Siyaset

Göztepe-Boluspor maçında 'Hükümet istifa' sesleri...

2023-03-03 22:34 - Spor

Fenerbahçe Beko maçında ‘hükümet istifa’ sloganları

2023-03-03 23:22 - Spor

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı istifa ederek CHP’ye katıldı

2023-03-03 21:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

GSO'da Yükseköğretimde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması Toplantısı

00:00 - Yerel

LGS günü öğrencilere toplu taşıma araçları ücretsiz

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan milli maça davet

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan sessizlik çağrısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem