?>

Vali Gül ve Fatma Şahin Bursa'da...

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Bursa'da temaslarda bulundu.

Yerel - 4 yıl önce

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Bursa'da temaslarda bulundu. Başkan Fatma Şahin ve beraberindeki heyet şehrin tarihi alanlarında yapılan çalışmaları inceledi.

Başkan Şahin, gezisinde şehrin Heykel bölgesindeki tarihi binada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. Ziyarette iki büyükşehir belediyesinin yürüttüğü projeler konuşuldu.

Fikir alışverişlerinin de bulunulduğu ziyaretin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi semtlerinde hayata geçirilen “Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi” nin uygulandığı alanlar gezildi. Başkan Şahin ve beraberindeki heyet Başkan Aktaş’tan proje hakkında bilgi aldı.

İncelemelerin devamında Tophane’deki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret edildi, alplerin nöbet değişimini izledi. Müze ve güncel sanat galerisine dönüştürülen Zindan Kapıya geçen heyet, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde de geleneksel yöntemlerle kozadan ipek üretimini gördü.

Başkan Fatma Şahin’e Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım eşlik etti.

ŞAHİN: HER ŞEHRİN BİRBİRİNDEN ÖĞRENECEĞİ ŞEYLER VAR

Proje alanı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada TBB Başkanlığı nedeniyle ülkenin dört bir yanında uygulanan çalışmaları yerinde incelediğini aktaran Başkan Şahin şunları söyledi:

"Bursa ile birbirini tamamlayan bir sanayi altyapımız, kültürel mirasımız var. Biz de İpek Yolu’ndayız. Hanlarımız, hamamlarımız var ve ortak gerçekleştireceğimiz çok proje bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul’da attığı tohumun Bursa’da nasıl yükseldiğini, kocaman fidanın ormana dönüştüğünü görüyoruz. Bu yüzden her şehrin birbirinden öğreneceği şeyler var.”

ŞEHİR EKONOMİSİ, BELEDİYE BAŞKANLARININ EN ÖNEMLİ İŞİ

Başkan Şahin, altyapı belediyeciliğinin artık bittiği, kültürel belediyeciliğin yükselen bir değer olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehir ekonomisi, belediye başkanlarının en önemli işi ve gücü, yerel diplomasi, dünyanın yükselen değeridir. Yerel diplomaside şehirler birleştikçe, milletler birleşiyor. Bir taraftan hayırda yarışıp, bir taraftan da güç birliği yapıp, destinasyona yeni mekanlar oluşturmamız ve daha çok insanı buraya getirmemiz, daha çok insana buraları tanıtmamız gerekiyor. Bu coğrafyada güçlü olmamız gerekiyor, onun için buradayız.”

Haftanın Öne Çıkanları

İşkur İl Müdürü görevine iade edildi...

2022-03-03 15:25 - Yerel

Perinçek, Ethem Sancak'ı alıp Rusya'ya gitti!

2022-03-03 16:42 - Gündem

Erdoğan, gece yarısı görevden aldı, atadı...

2022-02-26 12:38 - Gündem

HKÜ’de ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliği

2022-03-01 15:32 - Eğitim

Kadirov'un sağ kolu Ukrayna'da öldürüldü!

2022-02-28 08:56 - Dünya

Prof. Şenol'dan maske kararı yorumu...

2022-03-02 20:19 - Gündem

İşte Sedat Peker'in son görüntüsü...

2022-03-02 10:00 - Gündem

AKP'nin gerçek oy oranını açıkladı!

2022-02-26 13:21 - Siyaset

Rusya-Ukrayna savaşında altıncı gün...

2022-03-01 14:45 - Dünya

Selçuk Geçer’den flaş dolar tahmini...

2022-02-26 22:57 - Gündem

İlgili Haberler

Bozgeyik: Nevruz, birliğimizin, dirliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği gündür

00:26 - Yerel

Gaziantep'te Nevruz Yenigün Kutlama Programı gerçekleşti

00:01 - Yerel

Tahmazoğlu vatandaşlarla bayramlaştı...

00:00 - Yerel

Bozgeyik Ailesi’nden coşkulu bayramlaşma töreni

00:19 - Yerel

Gaziantep Havalimanı’nda kavga çıktı!

10:31 - Yerel

Günün Manşetleri

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem