?>

Uzay Ajansı'na sebzeci müşavir atandı!

Sebze Üretim Tekniği Bölümü mezunu AKP’li İlyas Haliloğlu, Uzay Ajansı’na Başkanlık Müşaviri olarak atandı.

Gündem - 4 yıl önce

 

Deprem sarsıntılarını, “Erdoğan’a teşekkür edilmemesine” bağlayan Sebze Üretim Tekniği Bölümü mezunu AKP’li İlyas Haliloğlu, Uzay Ajansı’na Başkanlık Müşaviri olarak atandı. Haliloğlu, daha önce AKP'den aday adaylığı başvurularında bulunmuştu.

AKP iktidarının, “20 yıllık rüya gerçek oluyor” diyerek kurduğu Türkiye Uzay Ajansı’na (TUA) yeni atama yapıldı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre;  2023’te “Ay’a sert iniş” görevi verilen ajansa iki yıllık Sebze Üretim Tekniği Bölümü mezunu AKP’li İlyas Haliloğlu atandı.

DEPREMİ ERDOĞAN’A BAĞLAMIŞTI

21 Eylül 2013’te Van'da meydana gelen depremin ardından yaşanan artçı sarsıntıları, “Erdoğan’a teşekkür edilmemesi” nedeniyle gerçekleştiğini savunan Haliloğlu’nun Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’na, “Başkanlık Müşaviri” olarak atandığı ortaya çıktı.

İktidarın, siyaset üstü kurum dediği ajansa, kariyerinde çeşitli AKP aday adaylıkları bulunan Haliloğlu'nun 9 Aralık 2021’deki atanması Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü’nden naklen gerçekleştirildi.

SEBZE ÜRETİM TEKNİĞİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank imzalı atama yazısında, “Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü bünyesinde teknisyen olarak görev yapan İlyas Haliloğlu’nun Başkanlık Müşaviri kadrosuna naklen atanmasına ilişkin talebiniz uygun görülmüştür” ifadesi kullanıldı.

Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü’nde teknisyen olarak çalışan İlyas Haliloğlu, Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu Sebze Üretim Tekniği ön lisans bölümünden mezun. Öğrenim durumunu gösteren, “Personel Hareketleri Onayı”na göre Haliloğlu, Sebze Üretim Tekniği’ndeki öğreniminin yanı sıra Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünde de okudu.

AKP ADAY ADAYI

Haliloğlu’nun öğrenim durumu ve depreme dair skandal sözlerinin yanı sıra siyasi kariyeri de dikkat çekti. Haliloğlu’nun 2014 yerel seçimlerinde AKP’den Erciş Belediye Başkan Aday Adayı olduğu, 2015’te yine AKP’den Van Milletvekili Aday Adayı olduğu belirtildi. Haliloğlu’nun AKP milletvekili danışmanlığı da bulunuyor.

KURUMUN KENDİ BİNASI YOK

Henüz kendisine ait bir binası olmayan TUA, TÜBİTAK’a ait binanın bir katında çalışıyor. 2023’te Ay’a iniş yapmak ile görevlendirilen ajansın bugüne kadar yaptığı harcamaların arasında, VIP minibüs ve 30 bin TL’lik tabela ve kapı isimlikleri yer alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahin'in 'Tam bir deli' dediği Rektör konuştu!

2022-01-24 15:41 - Gündem

Gaffar Okkan'ın 21.'inci ölüm yıldönümü...

2022-01-24 11:16 - Gündem

Şahin ve Tanrıöver'e suç duyurusu!..

2022-01-20 17:52 - Gündem

Sokakta kalan vatandaş sosyal tesiste kalacak!

2022-01-22 17:22 - Yerel

Sedef Kabaş, gece yarısı gözaltına alındı...

2022-01-22 10:48 - Gündem

Madde bağımlısı genç eşini öldürdü!

2022-01-25 21:53 - Asayiş

A Haber'e canlı yayında şok: Sen yalansın abi...

2022-01-25 20:09 - Gündem

Müjde Ar’dan Sezen Aksu’ya destek...

2022-01-21 22:24 - Gündem

Böyle yalan görülmedi, paylaşıma tepki yağdı...

2022-01-25 15:30 - Gündem

Esad, Türkiye'ye kaçanlara genel af ilan etti!

2022-01-26 12:02 - Dünya

İlgili Haberler

Özgür Özel ve 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık fezlekesi TBMM'de

19:45 - Gündem

Binali Yıldırım'ın oğlu İstanbul Havalimanı'nda gerginlik çıkardı iddiası

06:36 - Gündem

İmamoğlu: Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tahliyeleri bir an evvel gerçekleşmeli

08:25 - Gündem

Akın Gürlek’ten Özgür Özel’e 500 bin liralık tazminat davası

07:22 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan Tayfun Kahraman kararına tepki

07:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Son Dakika... Futbolda bahis operasyonu: 21 kişiye gözaltı kararı...

08:12 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar'dan Tayfun Kahraman kararına tepki

07:17 - Gündem

Binali Yıldırım'ın oğlu İstanbul Havalimanı'nda gerginlik çıkardı iddiası

06:36 - Gündem

Öztürkmen: Ormanlarımız, kıyılarımız yağmalanıyor!

00:10 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin CHP'nin banka hesaplarına erişim istedi!

15:12 - Siyaset