?>

Ünverdi: Sanayicimizin canını acıtıyor

Adnan Ünverdi, Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) maliyetlerinin sanayicilerin her geçen gün canını biraz daha acıttığını söyledi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Koronavirüs (COVİD-19) salgınıyla birlikte başlayan süreçte sanayicilerin tüm üretim azimlerine karşılık, Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) maliyetlerinin sanayicilerin her geçen gün canını biraz daha acıttığını söyledi.

Koronavirüs salgınının etkilerinin hissedilmeye başladığı günden buyana defalarca dile getirmelerine rağmen YEKDEM konusunda bir gelişme olmadığının altını çizen Başkan Ünverdi, şunları kaydetti:

“Tüm dünyada ve ülkemizde yaşamın her alanını etkisi altına alan salgın karşında iş dünyası olarak her zaman olduğu gibi üretim ve dolayısıyla istihdamımızı devam ettirebilmek için dört elle çarkları döndürme çabası içerisine girdik. Devletimizin istihdam konusunda yükünü almak üzere olağanüstü bir çabayla da işletmelerimizde üretime devam ediyoruz. Ancak gelinen noktada, zaman geçtikçe koşullar da maalesef ağırlaşıyor. Kamu tarafından alınan önemler ve destekleri çok olumlu bulmakla birlikte, özellikle YEKDEM konusuna acil olarak rahatlatıcı bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Çünkü küresel ekonomideki bu durgunluk üretim ve ihracatımıza ağır darbe vurdu. Yolumuza devam etmemiz, çarkları döndürebilmemiz için üzerimizdeki yükü hafifletmek zorundayız. YEKDEM de giderlerimiz arasında önemli bir kalemi teşkil ediyor. Biz YEKDEM ödemelerimizi zaten yapıyorduk ancak bugünün koşulları çok farklı. Maalesef sanayiciler olarak YEKDEM konusu artık canımızı ciddi manada acıtıyor. Tüm serzenişlerimize rağmen bir iyileşme olmamasını üzülerek karşılıyoruz. Sanayiciler olarak YEKDEM maliyetlerinin mücbir sebep sayılarak salgının etkileri bitene kadar alınmaması ya da 3 ay ötelenmesini talep diyoruz. Bu dönemde sanayiciler olarak zaten sadece elimizi değil, tüm bedenimizi taşın altına koymuş durumdayız. Bu zor günleri de birbirimize destek olarak, kurum ve kuruluşlarımızla hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz."

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Yavaş’ın iftar kampanyasına siber saldırı

2020-04-25 11:32 - Gündem

'Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız değil mi?'

2020-04-21 18:26 - Gündem

Terhise iki gün kala nöbette şehit oldu!

2020-04-19 09:25 - Gündem

Yavaş'tan “Bir iftar da benden” kampanyası

2020-04-24 14:05 - Gündem

İmamoğlu: Yoksa meydan boş değil!

2020-04-22 12:31 - Gündem

Tahliye oldu 9 yaşındaki kızını döverek öldürdü!

2020-04-21 17:38 - Asayiş

Vali’den vatandaşa: Kimliksiz yumurta kafa

2020-04-22 23:05 - Gündem

Ölüm orucunda yaşamını yitirdi...

2020-04-24 12:57 - Gündem

Parasız ekmek dağıtamazsın dediler...

2020-04-23 15:23 - Gündem

CHP’den Atatürk düşmanına suç duyurusu

2020-04-24 17:08 - Gündem

İlgili Haberler

Mete Akcan: İhracatçılarımızı dijital dönüşümle geleceğe hazırlıyoruz

00:00 - Ekonomi

Mehmet Şimşek’ten fon soruşturması açıklaması

09:22 - Ekonomi

178 ülkeye Türkiye imzalı halı serildi

00:00 - Ekonomi

Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 8 ayda 2,5 milyar dolar

08:17 - Ekonomi

Gaziantepli halıcılar Kolombiya ve Panama’da saha araştırmaları tamamlandı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi hayatını kaybetti!

11:15 - Gündem

Eyüpsultan Belediyesi’ne operasyon: Başkan Özmen dahil 28 kişi gözaltında

08:46 - Asayiş

Hakem Yasin Kol gözaltına alındı!

06:11 - Spor

YENİ Partili Meriç, Gaziantep'in baz istasyonu sorununu Meclis'e taşıdı

00:08 - Siyaset

Gaziantep'te “Yöneten Kadın Liderler Forumu” düzenlendi

00:00 - Yerel