?>

Ünverdi, iş dünyasının taleplerini Cevdet Yılmaz’a iletti

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde (GAOSB) düzenlenen sanayici istişare toplantısında iş dünyasının taleplerinden oluşan raporu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a iletti.

Yerel - 6 ay önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde (GAOSB) düzenlenen sanayici istişare toplantısında iş dünyasının taleplerinden oluşan raporu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a iletti.

Sanayi sektörünün temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda, üretimden ihracata, maliyetlerden nitelikli iş gücü ihtiyacına kadar birçok konu ele alındı.

Gaziantep’in sanayi alanındaki gücüne dikkat çeken Ünverdi, “Şehrimiz üretim, ihracat ve istihdamda Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biridir. Ancak mevcut ekonomik koşullarda sanayicimizin rekabet gücünü koruması için destekleyici adımlar atılması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi tarafından sunulan raporda iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda; firmaların Eximbank, KGF ve benzeri destek enstrümanları başta olmak üzere finansman olanaklarına erişmekte halen sorun yaşandığı, finansmana erişim konusunda özel çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı. Suriye’deki son dönemde yaşanan gelişmelerin hem iki ülke için hem de Gaziantep için önemli ve yeni fırsatları ön plana çıkardığının altı çizilen raporda, Suriye’nin yeniden yapılanması sürecinde iki ülke arasında özel bir Ekonomik Bölge kurulması konusuna yer verildi.

Maliyet artışları, rekabetçilik gibi konulara işaret edilen raporda, destek ve teknik konulara ilişkin sektörlerden gelen farklı başlıklara yer verilirken, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, düzenlenen toplantı ve mevcut taleplerin çözüme ulaşması ve ilgili bakanlıklara iletilmesi noktasında ilgi ve alakalarından dolayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek yaşananları anlattı: ‘Kaza ihmaldi; babamın şüpheleri vardı’

2025-06-07 21:08 - Gündem

GTB Başkanı Akıncı'dan anız uyarısı

2025-06-12 00:00 - Tarım

Nagehan Alçı'dan Özgür Özel'e eleştiri: 'Ateşle oynuyor'

2025-06-06 14:08 - Gündem

Matteo Bocelli İstanbul'da konser verecek

2025-06-10 00:00 - Magazin

Rus oligark Abramoviç, futboldan çekildi: Bu hayatta kulüp sahipliğim bitti

2025-06-11 00:00 - Spor

Aksiyonun yeni kraliçesi

2025-06-07 00:09 - Magazin

AKP'deki 'İmamoğlu' kavgası büyüyor: Tartışmaya Mehmet Metiner de katıldı

2025-06-09 10:09 - Siyaset

AKP’de slogan intihali istifa getirecek mi?

2025-06-08 09:49 - Siyaset

İlgili Haberler

Medeniyet Söyleşileri'nin 117’ncisi gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

Mehmet Erdemoğlu mezarı başında anıldı...

00:00 - Yerel

Şahin, “Yetenek Kaşifi” projesini tanıttı

00:39 - Yerel

Şahinbey Belediyesi MİGROS ve iki marketi 3 gün süreyle kapattı

00:00 - Yerel

Yılmaz, Güvenevler Semt Pazarı’nı ziyaret etti

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem

Gain Medya'ya operasyon: TMSF Kayyum olarak atandı!

08:43 - Asayiş

Meriç ve Acar, İmamoğlu ve Karalar'ı ziyaret etti

08:25 - Siyaset