?>

Ünverdi: Gaziantep'e daha fazla destek verilmeli

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, sanayici ve iş dünyasının bankacılık konusunda yaşadığı sorunları dile getirdi.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Bankalar Birliği (TBB) Yönetim ve Denetim Kurulu'na üye bankalar ile Gaziantep iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen, Gaziantep İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İstişare Toplantısı’nda sanayici ve iş dünyasının bankacılık konusunda yaşadığı sorunları dile getirdi.  

“GAZİANTEP ALDIĞINDAN ÇOK DAHA FAZLASINI KAZANDIRAN BİR ŞEHİRDİR” 

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yüksek enflasyonun tüm dünyanın sorunu haline geldiğini, girdi maliyetleri, enerji ve navlun fiyatlarındaki artışlara rağmen Gaziantepli sanayicilerin olağanüstü bir mücadele verdiklerini söyledi. 

“Bizim bu başarımız ve mücadelemiz karşısında finans sektörü de bize desteğini artırmalıdır” diyen Başkan Ünverdi, kamuda olduğu gibi özel bankalardan da aynı yaklaşımı beklediklerini kaydetti. 

Ünverdi, “Bu toplantıyı yeni bir başlangıç adına çok önemli ve değerli buluyorum. İki tarafın da senkronize olduğu bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum. Gaziantep’in azim ve kararlılığının böylesi zor zamanlarda daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Gaziantep aldığından çok daha fazlasını kazandıran bir şehirdir. Bu sebeple kendimiz için değil ülkemizin kazanması için kent olarak finans konusunda pozitif anlamda bir ayrıcalık bekliyoruz. Şu anda gerek Kredi Garanti Fonu’ndan sağlanan 60 milyar TL’nin şehirlere dağılımında, gerekse Eximbank kredilerinde şehrimizin pozitif olarak ayrışmasını istiyoruz. Bu noktada KGF destek rakamının da artırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

Sanayiciler olarak sadece sorunlarla mücadele etmediklerini, bir taraftan da yeniliklere ayak uydurmaya çalıştıklarını vurgulayan Ünverdi, şunları kaydetti: 

“Yarın önümüze AB Yeşil Mutabakatı konusu geldiğinde firmalarımızın buna hazır olması gerekiyor. Kar marjlarının düştüğü, maliyetlerin yükseldiği, rekabetin hat safhaya ulaştığı bir ortamda bunu yapabilmemiz için finans sektörünün yanımızda olmasını istiyoruz. Yarının ekosisteminde var olabilmek için yeşil dönüşüme ve dijitalleşmeye ihtiyacımız var. Yeşil dönüşüm konusunda her ne kadar teşvik kararı çıktıysa da bunun kapsamının belirlenmesini ve prosedürünün net olarak sunulmasını bekliyoruz.” 

Ünverdi konuşmasında, artan kur karşısında kredi limitlerinin azaldığını ve yeniden revize edilmesi gerektiğini, kredi maliyetleri, Gaziantepli sanayicilerin, ihracatçıların ve yatırımcıların finans sektöründen talepleri ve beklentilerini aktardı. Ünverdi, sektörlerden gelen talepleri bir rapor haline getirdiklerini belirterek, bunları Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetimine sunduklarını sözlerine ekledi. 

Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) düzenlenen toplantıya, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürü ve TBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdi Serdar Üstünsalih, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aran, Türkiye Halkbankası Genel Müdürü ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arslan, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi Ece Börü, Alternatifbank Genel Müdürü ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Kaan Gür, Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası Genel Müdürü ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Öztop, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, oda ve borsa başkanları, kurum yetkilileri, sektör temsilcileri ve sanayiciler katıldı. 

Haftanın Öne Çıkanları

İşkur İl Müdürü görevine iade edildi...

2022-03-03 15:25 - Yerel

AYM'nin Ethem Sarısülük kararı pes dedirtti!

2022-03-04 09:40 - Gündem

Perinçek, Ethem Sancak'ı alıp Rusya'ya gitti!

2022-03-03 16:42 - Gündem

Erdoğan, gece yarısı görevden aldı, atadı...

2022-02-26 12:38 - Gündem

HKÜ’de ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliği

2022-03-01 15:32 - Eğitim

Kadirov'un sağ kolu Ukrayna'da öldürüldü!

2022-02-28 08:56 - Dünya

Prof. Şenol'dan maske kararı yorumu...

2022-03-02 20:19 - Gündem

İşte Sedat Peker'in son görüntüsü...

2022-03-02 10:00 - Gündem

AKP'nin gerçek oy oranını açıkladı!

2022-02-26 13:21 - Siyaset

Rusya-Ukrayna savaşında altıncı gün...

2022-03-01 14:45 - Dünya

İlgili Haberler

Bozgeyik: Nevruz, birliğimizin, dirliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği gündür

00:26 - Yerel

Gaziantep'te Nevruz Yenigün Kutlama Programı gerçekleşti

00:01 - Yerel

Tahmazoğlu vatandaşlarla bayramlaştı...

00:00 - Yerel

Bozgeyik Ailesi’nden coşkulu bayramlaşma töreni

00:19 - Yerel

Gaziantep Havalimanı’nda kavga çıktı!

10:31 - Yerel

Günün Manşetleri

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem