?>

UMRE'ye giden ilk kafile yurda döndü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) “41 Yıllık Evli Ulu Çınarlarımız Kutsal Yolculukta” projesi kapsamında kutsal topraklara giden ilk kafile, ziyaretlerini tamamlayarak yurda döndü.

Yerel - 8 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) “41 Yıllık Evli Ulu Çınarlarımız Kutsal Yolculukta” projesi kapsamında kutsal topraklara giden ilk kafile, ziyaretlerini tamamlayarak yurda döndü.

2025 Aile Yılı kapsamında hayata geçirilen projede 300 kişilik ilk kafile Medine sonrası Mekke’ye geçti. Ulu çınarlar Zülhuleyfe’de bulunan Mescid-i Ebyâr-ı Ali’de ihrama girdi. Mescid-i Haram’a varan kafile burada Kabe’yi tavaf etti. Devamında Safa ile Merve arasında yedi defa sa’y yapan kafile, tıraş olarak ihramdan çıktı.

Mekke’deki 5 günlük program kapsamında hacılar; Hz. Peygamber ile Hz. Ebubekir’in hicret sırasında üç gün gizlendiği mağaranın bulunduğu Sevr Dağı’nı, Arafat ile Mina arasında yer alan ve hacıların Arafat’tan indikten sonra taş topladıkları Müzdelife ile önemli noktalardan biri olan ve hacıların vakfe yaptığı Arafat Dağı’nı ziyaret etti. Programda ayrıca Kurban Bayramı günlerinde şeytan taşlama ve kurban kesme ibadetlerinin yapıldığı Mina bölgesiyle, Hz. Muhammed’e ilk vahiyin geldiği Hira Mağarası’nın bulunduğu Nur Dağı da yer aldı.

Ulu çınarlar, Mekke’ye 29 kilometre mesafede mikât yerlerinden biri olan Ci’râne Mescidi’nde tekrar ihrama girerek ikinci kez umre yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen umre yolculuğunda, kafileye eşlik eden din görevlileri tarafından dini sohbetler ve ilahi programları düzenlendi. Hacılar, Umre’nin son gününde Kabe’de son kez tavaf yaparak kutsal topraklardaki yolculuklarını sonlandırdı.

ÇOK GÜZEL BİR DENEYİM OLDU

Katılımcılardan Metin Altın, “Yolculuğumuz çok iyi geçti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den, müftülerimizden ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Kutsal topraklardaki ziyaretimizde çok heyecanlandım, çok duygulandım. Çok güzel bir deneyim oldu. Hocalarımızın çok emeği vardı” dedi.

ÇOK MUTLU OLARAK DÖNÜYORUZ

Mehmet Kaleoğlu ise, “Kendimi çok şanslı hissediyorum. Her insana nasip olmayacak bir duygu. Yaşayınca anlıyorsun. Çok mutlu olarak dönüyoruz. Milyonlarca insanın bir arada olduğu bu ortamda organizasyon çok iyiydi, nerede sıkışsak yanımızdılar. Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkan Fatma Şahin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Asırlık çınarlardan Müslüm Kaya da mutluluğunu, “Allah gelmeyenlere de nasip etsin. Bizi gönderen Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Ziyaretlerde sevinçten yeri geldi ağladım yeri geldi sevindim mutlu oldum. Güzel bir ekip kurulmuş, bir sıkıntı yaşamadık” sözleriyle paylaştı.

UMRE ZİYARETİNDEN DÖNEN ÇİFTLERİ GÜLLERLE KARŞILADILAR

9 günlük umre ziyaretinde ibadetlerini tamamlayan 300 kişilik kafile, kutsal topraklardan huzur ve mutlulukla ayrılarak Gaziantep’e geri döndü. Kafileyi, Gaziantep Havaalanı’nda GBB Başkan vekillerinden Halil Uğur, Feray Yılmaz, Zehre Ünal ile GBB Genel Sekreteri Sezer Cihan karanfillerle karşıladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sadettin Saran'ın Nafia Tanrıverdi ile samimi pozu gündem oldu

2025-10-04 00:52 - Magazin

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi MHP'li Avukat Serdar Öktem silahlı saldırıda hayatını kaybetti!

2025-10-06 17:14 - Asayiş

Victoria Secret'in ilk Türk meleği Özgü Kaya olacak...

2025-10-04 00:00 - Magazin

Erdoğan, Donald Trump'la 'Gazze'yi görüştü

2025-10-03 19:46 - Dünya

Kredi kartında 90 gün kuralına aman dikkat!

2025-10-05 10:49 - Ekonomi

Robbie Williams'ın İstanbul konseri iptal edildi!

2025-10-04 00:46 - Magazin

İsrail askeleri Sumud Filosu'na müdahale etti!

2025-10-01 22:17 - Dünya

Gürsel Tekin'in kayyumluğu devam edecek!

2025-10-03 11:33 - Gündem

Bakan Yusuf Tekin: Zorunlu eğitim sistemi değişiyor

2025-10-05 16:39 - Eğitim

Tayyar: Erken seçim kapıda, referandum hazırlığı başladı

2025-10-04 12:03 - Gündem

İlgili Haberler

Şahin'den Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, TCDD lojmanlarında restorasyon çalışmalarını inceledi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den Kurban Bayramı mesaisi

00:00 - Yerel

Kadooğlu: Dünyanın barış ve huzura kavuşması en büyük temennimiz

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı yandaş TGRT Haber oldu!

20:04 - Gündem

Hüseyin Aygün: Kılıçdaroğlu'nu istihbarat kontrol ediyordu!

15:32 - Gündem

Özgür Özel, bayramda nerede olacağını açıkladı

14:16 - Siyaset

Kılıçdaroğlu hakkında kesin ihraç talebi

08:39 - Siyaset

Meclis'e yürüyen Özgür Özel, TOMA'ya çıktı: Ben bu yoldan dönmem!

17:34 - Gündem