?>

Ümit Özdağ’'dan Erdoğan'a sert yanıt

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisini hedef alırken “Bunlar daha iyi günleriniz” diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Siyaset - 3 yıl önce

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisini hedef alırken “Bunlar daha iyi günleriniz” diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Özdağ, Erdoğan'a "Haziran 2023 seçimlerinden sonra Zafer Turizm, Kabil ve Şam seferleri dışında Katar'a da sefer düzenleyecek. Haberin olsun" diye seslendi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada muhalefete yüklenirken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı da hedef almıştı.

Özdağ'ın Gaziantep'in sınır ilçesi Karkamış'ta ziyaretinde yaşanan olay üzerine "İşte particiklerden bir tanesi. Dün Karkamış’a geçmiş. Karkamış’ta kalkmış orada mülteci kardeşlerimizle ilgili birkaç laf etmeye kalkınca tabi ferasetiyle konuşur benim halkım" diyen Erdoğan, "Benim milletim, 'Bugün bunun yeri değil. Büyükşehir belediye başkanı buraya geldi, siz de burada lütfen siyaset yapmayın' deyip kovdular, o da gidip bir dükkana sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz" ifadelerini kullanmıştı. 

Özdağ, Erdoğan'a yaptığı bir basın toplantısı ile yanıt verdi. Erdoğan'ın açıklamasının kendisini şaşırtmadığını söyleyen Özdağ, "20 seneden beri başbakanlık ve cumhurbaşkanlık yapmasına rağmen doğru dürüst istihbarat almadığını gördüm. Zaten alsaydı 15 Temmuz darbesi olmazdı. Zaten alsaydı PKK'yla müzakereler sırasında PKK'lıların yurtdışına çıktığını zannetmezdi" dedi. 

Erdoğan'a "Bak Recep Tayyip Bey! Benim milli güvenlik konularında aldığım istihbarat, senin Karkamış ziyaretimizden aldığın istihbarattan daha iyi!" diye seslenen Özdağ, "Halk bizi protesto etmedi, 3 tane provokatördü. Biri FETÖ'cü, ikisi AKP'li!" dedi.

Özdağ açıklamasının ilgili bölümü, "Haziran 2023 seçimlerinden sonra Zafer Turizm Kabil ve Şam seferlerinden sonra Katar'a da sefer düzenleyecek. Haberin olsun!" diyerek tamamladı.

"ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI MÜMKÜN DEĞİL"

Seçimlerin Haziran 2023'te yapılması gerektiğini ve bu durumda da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağını söyleyen Ümit Özdağ, "Haziran 2023'ten itibaren Sayın Erdoğan emekli olacak. Erdoğan'ın bir daha aday olması, anayasa açısından mümkün değil. Erdoğan'ın anayasa açısından adaylığı bir tek anayasaya karşı hileyle olabilir, o da seçimlerin Haziran 2023'te değil de Mayıs-Nisan 2023'te yenilenmesiyle. Bunun için de 360 oyla Meclis'ten bir yasanın geçmesi gerekiyor, seçim yenilenme yasasının. Buna da Cumhur İttifakı'nın oyu yetmiyor. Cumhur İttifakı'nın oyu yetmediği için Millet İttifakı'nın bu yasanın geçmesi için Meclis'te destek vermesi gerekiyor ve CHP ile İYİ Parti bu desteği vereceğini açıkladılar. Özetle Erdoğan, eğer bu yasa meclisten geçerse sadece Cumhur İttifakı'nın adayı değil aynı zamanda Millet İttifakı'nın da adayı olur. Kendi adaylarını bile belirleyemeden Erdoğan'ı aday gösteren CHP ve İYİ Parti'ye 'muhalefet partisi' demek mümkün değildir" dedi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den 3 bin 788 öğrenciye nakdi destek

2022-11-24 15:50 - Yerel

Nejat İşler'in 'Başkomutan' paylaşımı gündem oldu!

2022-11-22 10:25 - Gündem

Sedat Peker paylaştı, geri sildi, gündem oldu!

2022-11-19 09:53 - Gündem

Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu yaşamını yitirdi

2022-11-19 01:18 - Gündem

Konya'da vahşet: Kürekle başına vura vura öldürdü!

2022-11-25 12:02 - Gündem

Kadıgil: Beyoğlu Kaymakamı sen kimsin? Anayasası var bu ülkenin!

2022-11-25 18:25 - Siyaset

Nagehan Alçı'dan müthiş 'Erdoğan-Sisi' fotoğrafı yorumu...

2022-11-21 16:01 - Gündem

TSK'dan Suriye ve Kuzey Irak'a Pençe Kılıç harekatı!

2022-11-20 09:51 - Gündem

SCP: Türkiye haklıdır; Köklü çözüm: Suriye ile acil işbirliği!

2022-11-23 07:26 - Siyaset

Erdoğan 'Zalim ve katil' dediği Sisi ile el sıkıştı!

2022-11-20 19:24 - Dünya

İlgili Haberler

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset

Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi

18:49 - Siyaset

Vakkas Açar: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmeli

18:48 - Siyaset

Özgür Özel: CHP bugünden itibaren savunmadan hücuma geçiyor!

14:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset

Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi

18:49 - Siyaset

Vakkas Açar: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmeli

18:48 - Siyaset

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem