?>

Ukkâşe Türbesi için çalıştay düzenlenecek...

Ukkâşe Türbesi’nin bölgenin değerler atlasındaki yeri ve konumu hakkında çözüm önerilerinde bulunmak ve bölgenin bir inanç merkezi olarak sorun ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere Hz. Ukkâşe Çalıştayı düzenlenecek.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GazikültürAŞ, Gaziantep Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep’in manevi mimarlarından Ukkâşe Hazretlerini yad etmek, Ukkâşe Türbesi’nin bölgenin değerler atlasındaki yeri ve konumu hakkında çözüm önerilerinde bulunmak ve bölgenin bir inanç merkezi olarak sorun ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere Hz. Ukkâşe Çalıştayı düzenlenecek.

13 Eylül’de Ukkâşe Türbesi’nde gerçekleştirilecek çalıştay kapsamında Ukkâşe Hazretlerinin Anadolu’nun İslamlaşma sürecindeki misyonu, türbenin geçmişi ve geleceğinin yol haritası üzerine konuşulacak. Hz. Ukkâşe’nin manevi iklimi değerlendirilecek, Gaziantep’in, “inanç rotaları” arasındaki yeri planlanacak, sürdürülebilir olarak Hz. Ukkâşe’nin gençlere anlatılması ve tanıtılması konularında ilgili kişilerden görüşleri alınacak ve bilgi paylaşımında bulunulacak.

Sorunların ve ihtiyaçların tespitinin yanı sıra alanında uzman isimlerin önerileriyle bir sonuç raporunun hazırlanacağı çalıştaya, Gaziantep milletvekilleri ve il protokolünün yanı sıra, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis’in kültür turizm müdürleri ile il müftüleri, ilahiyat camiasından tanınmış isimler, TÜRSAB ve diğer turizm sektör temsilcileri, akademisyenler ve alanında uzman birçok ismin katılması bekleniyor.

RESTORE EDİLEN TÜRBE, GEÇTİĞİMİZ YIL VATANDAŞLARIN İBADETİNE VE KULLANIMINA AÇILDI

Yüzyıllar boyunca yalnızca Anadolu’da değil İslam dünyasında da tanınan bir yer olan Hz. Ukkâşe Türbesi, Vakıflar Genel Müdürlüğünce geçtiğimiz yıllarda restorasyona alındı. Türbenin restorasyonu ve çevre düzenlemesi çerçevesinde; 400 kişilik yeni cami, taş revaklar, 17 dükkan, 1 danışma ofisi, 74 araçlık kapalı otopark, 54 kabinlik bay-bayan tuvaleti, kesimhane, 1 küçükbaş hayvan ahırı, 2 adet asansör kulesi, aşevi, imam evi, bay bayan yemekhane, 250 metrekare kafeterya - seyir terası, 33 adet kamelya, 25.000 metrekare peyzaj ve çevre düzenlemesi uygulaması ve 16 bin metre kare sert zemin düzenlemesi tamamlanarak  2021 yılının Aralık ayında vatandaşların ibadetine ve kullanımına açıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yiğit Bulut: 1 milyon Avrupalı kışı Türkiye'de geçirecek!

2022-09-04 12:30 - Gündem

Gerici tebliğciler bu kez pavyonda görüntülendi!

2022-09-04 11:35 - Gündem

Bu vaaz gündem oldu: 'Zengine köpeklik eden yellehçiler'

2022-09-05 17:03 - Gündem

Kültür Bakanlığı Kız Kulesi’nin fotoğraflarını paylaştı

2022-09-05 13:04 - Gündem

Dr. Oya Önal Defa Life Hospital’de

2022-09-06 11:29 - Sağlık

Tanju Özcan'ın öğretmen eşine soruşturma açıldı!

2022-09-02 20:39 - Gündem

Ünsal Ban: Peker geçmişte eşimle mesajlaştığını söyledi!

2022-09-03 10:44 - Gündem

Kılıçdaroğlu’na hakaret eden okul müdürü, şube müdürü oldu!

2022-09-04 11:45 - Gündem

Peker'in gündeme getirdiği Cihan Ekşioğlu'na suikast girişimi!

2022-09-06 08:24 - Gündem

Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti...

2022-09-08 21:18 - Dünya

İlgili Haberler

Bulut: Savaşsız bir dünya özlemi ile Ramazan bayramını kutluyoruz

00:00 - Yerel

GTB Başkanları Ramazan Bayramı'nı kutladı

00:00 - Yerel

Gaziantep'te Nevruz Anma Günü programı düzenlenecek

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan şehitlik ziyareti

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan yeni proje: “Bucslava”

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

CHP'den Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

12:58 - Gündem

Özgür Özel'den, Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

07:04 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem