?>

Uçar: Güzel günler yakın umudunuzu kaybetmeyin!

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Siyaset - 4 yıl önce

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, gerek pandemi sürecinde gerekse yaşadığımız ekonomik buhranda tarım ve gıdanın insanlık için en önemli sektör olduğunun bir kez  daha  ortaya çıktığını söyledi.

Ülkemiz çiftçilerinin bu günü buruk kutladığını belirten Neşet Uçar, “ Ülkemiz çiftçilerinin dünya çiftçileri karşısında rekabetçi gücünü tırpanlayan AKP iktidarının ülkemiz çiftçilerinin yanında durmadığını dile getirdi.Uçar  “Vefakar, cefakar çiftçilerimiz her türlü zorluğa rağmen üretmeye devam etmektedir. Neredeyse yüzde doksanı Ziraat Bankası ve özel bankalardaki kredi borçlarını çevirmeye uğraşan çiftçilerimiz, AKP iktidarının ithalatçı tarım politikaları nedeniyle ürettiklerini üretim maliyetinin altında pazara sunmaktadır. Mazot, gübre, zirai ilaç ve elektriğe yapılan fahiş zamlar yetmiyormuş gibi çiftçilerimizi kuraklık ve don da vurdu. Yüksek maliyet nedeniyle çiftçilerimizin yetersiz gübre kullanımından dolayı verimde en az yüzde 50 düşüş yaşanacak.

Buğday, arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, Antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün, karpuz, domates, biber ve patlıcan başta olmak üzere tarımsal faaliyetler sonucu elde edilen tarım ürünlerinin üretiminin yapıldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanacak üretim kaybı beraberinde gıda krizini getirecektir. AKP İktidarının vurdumduymaz tarım politikaları çiftçilerimizi zor duruma sokmaktadır.”

Her şeye rağmen çiftçilerimizin umudunu kaybetmemesini belirten İl Başkanı Uçar, hep beraber AKP iktidarını seçimle göndereceğiz. İşte o zaman hem çiftçilerimiz, hem ülkemiz tarımı, hem de evine ekmek götürme derdinde olan her vatandaşımız rahata erecektir.

Güzel günler yakın, çiftçilerimizin yanındayız. Çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum diyerek sözlerini bitirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker, SADAT'ın gölge adamını ifşa etti!

2022-05-14 12:27 - Gündem

AKUT kurucusu Nasuh Mahruki AKUT'tan atıldı!

2022-05-14 18:10 - Gündem

Gaffar Okkan suikastının emrini verene tahliye!

2022-05-09 13:20 - Gündem

Nebati bu kez de esnemesiyle gündem oldu!

2022-05-09 17:59 - Gündem

Ortaylı bu kez 'Suriyelileri göndermek lazım' dedi

2022-05-13 10:54 - Gündem

Zafer Partisi, Memleket Partisi'ni geçti!

2022-05-14 10:18 - Siyaset

Dilipak: Seçim sonucunu Allah bana söyledi!

2022-05-08 19:44 - Gündem

Törer ve Gür ailesinin mutlu günü...

2022-05-08 12:10 - Yerel

Bülent Turan bu kez de 'Gerizekalı' dedi!

2022-05-08 17:04 - Siyaset

Hindistan’dan buğday ithal ettik!

2022-05-12 08:42 - Tarım

İlgili Haberler

Acar: Sözün bittiği yer, bir lahanayı üç kişi birleşip alıyor!

00:00 - Siyaset

Erdoğan: Türkiye'nin AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var

17:06 - Siyaset

Özgür Özel: Adayımın diplomasını bırakırsa adayım hazır...

16:58 - Siyaset

Bahçeli, Hatay'da Erdoğan'a övgüler dizdi: Günümüzün Süleyman'ı...

16:17 - Siyaset

Ak Parti Genel Sekreteri İnan, Gaziantep’te teşkilatla buluştu

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Erden Timur, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

20:48 - Gündem

Tunç Soyer hakkında yeniden tutuklama talebi

20:44 - Gündem

Veyis Ateş ve Taner Çağlı tutuklandı

20:30 - Asayiş

Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı

16:53 - Gündem

Yalova'daki IŞİD operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu!

13:59 - Asayiş