?>

Türkiye, Yunanistan'a 2 yangın uçağı gönderiyor!..

Dışişleri Bakanı Dendias, uçakların gönderileceği haberini veren Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Gündem - 5 yıl önce

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Yunanistan’da devam eden orman yangınlarına destek amacı ile 2 yangın söndürme uçağı göndereceği aktarıldı.

Yunanistan'da orman yangınları devam ederken, binlerce hektarlık alan küle döndü. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

2 UÇAK GÖNERİLECEK

Bakanlık, Çavuşoğlu'nun görüşmede Türkiye'nin Yunanistan'daki orman yangınlara destek amacı ile 2 yangın söndürme uçağı göndereceğini açıkladığını aktardı.

Açıklamada, Türkiye'deki orman yangınlarının kontrol altına alındığına dikkat çekilerek, Dendias'ın mevkidaşı Çavuşoğlu'na teşekkür ettiği ifade edildi.

YUNANİSTAN’IN EĞRİBOZ ADASI’NDA YANGIN KONTROLDEN ÇIKTI

Yunanistan’ın Eğriboz Adası’nın (Evia) kuzeyinde geçtiğimiz salı günü başlayan orman yangınları, itfaiye ekiplerinin geç ve yetersiz müdahalesi nedeniyle kontrolden çıktı. Hava ekiplerinin ülkedeki diğer yangınlara müdahale etmesi nedeniyle müsait olmayışı ve çoğu zaman yoğun duman nedeniyle yanan bölgelere ulaşamaması nedeniyle adadaki birçok köy alevlere teslim oldu. Yangınlarda şu ana kadar 2 binden fazla ada sakini tahliye edilirken, evlerini terk etmek istemeyen ada sakinleri ise tüm imkanlarını seferber ederek harekete geçti.

460 BİN DÖNÜMDEN FAZLA ARAZİ KÜLE DÖNDÜ

Ayrıca birçok bölgede yeniden alevlenmelerin yaşanması ve geçtiğimiz günlere göre daha güçlü rüzgarların esmesi nedeniyle durumun kritik olduğu Eğriboz Adası’nda itfaiye ekipleri, alevlerin Artemisio ve Galatsona köylerine ulaşmasını engellemeye çalışıyor.

Diğer yangın bölgelerinde ise itfaiye ekipleri, müdahale için gerekli suyun tükenmesi nedeniyle geri çekilmek zorunda kalıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, çıkan orman yangınlarında şu ana kadar 460 bin dönümden fazla arazinin yandığı ve 300’den fazla ailenin ise evsiz kaldığı ifade edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

İşte, Brezilya’da yakalanan o uçağın sırrı...

2021-08-05 10:45 - Gündem

Financial Times: AKP oylarında rekor düşüş!

2021-08-05 15:01 - Gündem

'Türkiye nereye gidiyor' anketinde çarpıcı sonuçlar!

2021-08-03 14:53 - Gündem

RTÜK'ten kanallara 'yangın' tehdidi!

2021-08-03 14:32 - Gündem

Yeni Akit, 'çay fırlatma'ya saygısızlık dedi!..

2021-08-04 12:54 - Gündem

AKP'li Başkan: 'Keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler!

2021-08-02 20:56 - Gündem

'Help Turkey' paylaşımlarına resen soruşturma!

2021-08-05 09:29 - Gündem

Pakdemirli: 'İnanılmaz başarılıyız' demişti!..

2021-08-04 14:47 - Gündem

Arınç'tan yangınlarla ilgili AKP'yi kızdıracak açıklama!

2021-08-04 13:13 - Gündem

Babacan: Kriz masasını yönetenler krizin ta kendisi!

2021-08-03 17:53 - Siyaset

İlgili Haberler

Tutuklu Muhittin Böcek hakkında bir tutuklama kararı daha...

17:40 - Gündem

İBB Davası'nda savcı ve İmamoğlu arasında gerginlik

11:46 - Gündem

Tanju Özcan: Yüzlerce kişi dinlediler, bir açık bulamadılar!

18:00 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'na bir soruşturma daha...

08:37 - Gündem

Yalçın Küçük hayatını kaybetti

18:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump'tan 'ateşkes' açıklaması: Ordumuz İran çevresinde kalmaya devam edecek

07:57 - Dünya

ABD, İran'ın 10 maddelik şart listesini kabul etti!

08:28 - Dünya

Mircea Lucescu yaşam savaşını kaybetti!

08:21 - Spor

Utku Çakırözer: Reklamlar, Anadolu Basınını kapsamadı

00:31 - Yerel

Tutuklu Muhittin Böcek hakkında bir tutuklama kararı daha...

17:40 - Gündem