?>

Türkiye Yağlı Pehlivan Güreş Ligi müsabakaları başladı

Şahinbey Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği Türkiye Yağlı Pehlivan Güreş Ligi sezonunun 1. Ayağı düzenlenen müsabakalarla başlarken müsabakalar kıyasıya mücadeleye sahne oluyor.

Yerel - 3 ay önce

Şahinbey Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği Türkiye Yağlı Pehlivan Güreş Ligi sezonunun 1. Ayağı düzenlenen müsabakalarla başlarken müsabakalar kıyasıya mücadeleye sahne oluyor.

24-26 Nisan tarihleri arasında Şahinbey Geleneksel Spor Merkezi'nde düzenlenecek olan Türkiye Yağlı Pehlivan Güreş Ligi’nin 1. Ayağına katılan 1.500 sporcu bir birleriyle kıyasıya mücadele ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, TGGF Başkanı İbrahim Türkiş, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri İrfan Çelikarslan, Mesut Bozatlı ve Bünyamin Bozgeyik ile AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu güreşçilere başarılar diledi.

GELENEKSEL SPORLARI DESTEKLİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak geleneksel sporlarımızı destekliyoruz. Bu anlamda burada 80 bin metrekare alan üzerine güzel bir tesis inşa ettik. Burada yağlı güreş, aba güreşi, karakucak güreşi, okçuluk, atlı okçuluk, binicilik, cirit ve benzer tüm geleneksel sporlarımızı icra edecek bir alan oluşturduk. 4 yıldan beri de geleneksel güreşlerimiz olan yağlı güreşlerimize Şahinbey Belediyesi olarak ev sahipliği yapıyoruz. 4’üncü kez güreşçilerimiz Şahinbey'de ve 4 yıldan beri burası güreşler lig usulüne döndü. Ligin bir ayağı Şahinbey'de yapılıyor. Burada alınacak puanlarla inşallah bu yılın şampiyonları belli olmuş olacak. Ben tüm halkımızı bu vesileyle geleneksel güreşlerimizi, yağlı güreşlerimizi izlemeye davet ediyorum. 21 Haziran'da yine aba güreşleri Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. İstiyoruz ki gençlerimiz dijital medyayla değil, burada güreşle, kendi bedenlerini, enerjilerini atacak şekilde buraya gelsinler hem izlesinler hem güreşsinler. Şu anda 150 tane de Gaziantepli güreşçimiz er meydanında güreşiyor. Bu da bizim için bir gurur kaynağı. İnşallah yaptığımız bu teşviklerle yağlı güreşe ve diğer geleneksel sporlarımıza olan ilgi artmış olacak. Şu an tüm Türkiye'den katılım var. Ege bölgesi, Marmara bölgesi, Akdeniz ve Karadeniz gibi her bölgeden şu anda güreşçilerimiz burada ve müsabakalara 1500 tane sporcu katılıyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li Metiner'in ABD vize talebi 'Türkiye’ye dönmez' diye reddedildi

2026-04-20 13:47 - Gündem

Bahçeli: Seçim siyasi cambazlıklarla, öne sürülecek bir oyuncak değildir!

2026-04-21 11:22 - Siyaset

Mansur Yavaş hakkında bir soruşturma izni daha...

2026-04-19 12:58 - Gündem

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel tutuklandı

2026-04-21 10:59 - Gündem

Kılıçdaroğlu, Doğu Perinçek ile bir araya geldi

2026-04-19 12:55 - Siyaset

Gülistan Doku dosyasında başhekim gözaltına alındı!

2026-04-18 08:51 - Asayiş

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

2026-04-24 14:03 - Gündem

Özgür Özel, resepsiyondan Erdoğan’la tokalaşmadan ayrıldı

2026-04-23 21:49 - Siyaset

Bakan Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 7 konuda soruşturma izni verildi!

2026-04-23 13:35 - Gündem

Erdoğan icazet merasiminde Kur'an okudu...

2026-04-24 18:31 - Gündem

İlgili Haberler

Bahçelievler Projesi’nin ilk kura çekimi noter huzurunda yapıldı

00:00 - Yerel

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Gaziantep'te

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den personeline hayat sigortası güvencesi

00:00 - Yerel

Şahinbey'den "Minik Terziler Dikiş Atölyesi"

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de et ve tavuk denetimi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Özel’in YENİ Parti A Takımı belli oldu

14:36 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun 'YENİ Parti' sevinci: Çok şükür arınma gerçekleşti...

14:35 - Siyaset

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç YENİ Parti’ye katıldı

00:32 - Siyaset

Özgür Özel: Ben yokum diyen herkesi yanımızda kabul ediyoruz...

18:18 - Siyaset

YENİ Parti kurulduğu gün anamuhalefet partisi oldu

13:27 - Siyaset