?>

Türkiye, 14. Çin Turizm ve Gezi Fuarı’nda

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Çin Turizm ve Gezi Fuarı (COTTM) Pekin’de kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ekonomi - 8 yıl önce

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Çin Turizm ve Gezi Fuarı (COTTM) Pekin’de kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katıldığı ve 70 ülkeden 450 turizm acentasının yer aldığı fuar, pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Türkiye’nin turistik ve kültürel unsurları tüm renkleriyle Pekin’e taşınıyor

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Çin Turizm ve Gezi Fuarı (COTTM) geçtiğimiz günlerde Pekin’de kapılarını ziyaretçilerine açtı. Dünyanın bir çok ülkesinden yüzlerce farklı turizm acentasının hazır bulunduğu fuar, pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Fuarda Türkiye’nin turistik ve kültürel unsurları tüm renkleriyle Pekin’e taşınıyor.

Türkiye tanıtım filmi büyük ilgi topladı

Fuarda yer alan Türkiye tanıtım standında Türk kültürü pek çok yönüyle tanıtılırken, fuar kapsamında Türkiye Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ataşeliği’nin ebru ve hat sanatçıları, Çinli katılımcılara ebru ve hat sanatını en güzel örneklerini sunuyor.

Fuarda Türk - Çin Kültür Derneği’nin Çin’de eğitim almakta olan üniversite temsilcileri, etkinliklerde yer alarak Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlıyor. Standları ziyaret eden ziyaretçilere Türk çayı, Türk kahvesi ve lokum ikram ediliyor. Ayrıca ziyaretçilere Türkiye hakkında merak edilen bütün soruların cevaplarının yer aldığı Türkiye’yi tanıtan broşürler dağıtılıyor. Fuar kapsamında, Ligarba Turizm Seyahat Acentası ve Türk - Çin Kültür Derneğinin katkılarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye tanıtım videosu gösterime sunulurken, özgün performansıyla Anadolu Ateşi en özel gösterisini ziyaretçiler için sergiledi.

Fuar, Türkiye için daha özel bir öneme sahip

2018 yılının Çin’de Türkiye Turizm Yılı olması, Çin Turizm ve Gezi Fuarı’nın Türkiye için önemini de artırmış oldu. Fuar kapsamında Türkiye’nin tanıtımına yönelik pek çok etkinlik yapılması, Türkiye’nin tanıtılmasına da katkı sağladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Pekin’de

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş beraberindeki heyetle birlikte Pekin’deki fuara katıldı. Türkiye Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen eşliğinde Türkiye standında ilgililerle konuşan Kurtulmuş, Türkiye tanıtımına yönelik etkinlikler hakkında yetkililerden bilgi aldı. “İki ülke arasındaki yakınlaşmanın turizm alanına da yansımasını ve daha fazla Çinli turistin ülkemizi ziyaret etmesini istiyoruz.” şeklinde konuşan bakan, diğer ülke standlarını da ziyaret ederek temaslarına devam etti.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Seyyid Yusuf Nurani Bozgeyikli törenle anıldı

2018-04-15 14:19 - Yerel

Gaziantep'te korkunç cinayet! 35 yerinden bıçaklandı

2018-04-17 21:11 - Asayiş

Suriye'ye yeni saldırı iddiası

2018-04-17 06:30 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri ile görüştü

2018-04-16 20:32 - Dünya

ABD’li rahip için karar verildi

2018-04-16 22:37 - Gündem

İsmail Değirmenci'nin son anları kamerada

2018-04-16 07:48 - Asayiş

Merveşehir'e Nikah Salonu

2018-04-17 07:06 - Yerel

Nakıboğlu'nun yeğeni Eda Akınal'a hapis şoku!

2018-04-12 17:00 - Asayiş

Tanrısever ailesinin acı günü

2018-04-11 17:55 - Yerel

MHP’li Yalçın'ndan Gaziantepli çiftçiler için soru önergesi

2018-04-12 21:37 - Siyaset

İlgili Haberler

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı

12:08 - Gündem

AKP Ankara İl Başkanı'ndan canlı yayında 'AKP' müdahalesi

12:03 - Gündem

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

16:34 - Siyaset

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

09:03 - Asayiş

Akın Gürlek: TCK ve infaz sisteminde değişiklikler düşünüyoruz

06:53 - Gündem