?>

Tulsa Irkçı Katliamı'ndan kurtulan en yaşlı kişi kime oy verdi?

1921 Tulsa Irkçı Katliamı'ndan kurtulan bilinen en yaşlı kişi olan 110 yaşındaki Viola Ford Fletcher, ABD başkanlık seçimlerinde oyunu Demokrat başkan adayı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten yana kullandı.

Dünya - 1 yıl önce

1921 Tulsa Irkçı Katliamı'ndan kurtulan bilinen en yaşlı kişi olan 110 yaşındaki Viola Ford Fletcher, ABD başkanlık seçimlerinde oyunu Demokrat başkan adayı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e verdi.

Fletcher, “Oy verdiğim için kendimi iyi hissediyorum. Oy kullanmak çok önemli” dedi.

Torunları Ike Howard ve Tracey Flemons'ın da eşlik ettiği Fletcher, Tulsa'daki bir seçim merkezinde, ırkçı katliam sırasında yok edilen Siyah mahallesinin adı olan “Greenwood” adlı bir odada oy kullandı.

Katliamdan sağ kurtulan bir diğer kişi olan Lessie Benningfield Randle ise geçen hafta Harris için oy kullandığını söyledi.

Randle, “Daha ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum. Ama bu benim son oyumsa, Kamala Harris için olduğu için minnettarım. Beş çocuğum ve 20'den fazla torunum var. Başkan Yardımcısı Harris, onlara miras bırakmak istediğim ulusu inşa etmek için daha iyi bir şansa sahip” dedi.

TULSA IRKÇI KATLİAMI

1921 Tulsa Katliamı, ayrıca Tulsa Irkçı İsyanı, Greenwood Katliamı veya Black Wall Street Katliamı olarak da adlandırılır.

1921 yılının 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında beyaz ırkçı çetelerin Oklahoma eyaletinin Tulsa kentinde yer alan Greenwood bölgesindeki siyahi insanlara ve iş yerlerine yaptıkları saldırılar sonucu gerçekleşen katliam, ABD tarihindeki en büyük ırksal şiddet olaylarından biridir.

Karadan ve özel uçaklardan yapılan saldırı, o zamanlar ABD'deki "Black Wall Street" olarak bilinen en zengin siyah topluluğun yaşadığı ilçenin 35'ten fazla kare blokunu yok etmiştir.

800'den fazla kişi hastanelere yatırılıp 6 bine yakın siyahi büyük tesislerde birkaç gün boyunca göz altına alınmıştır. Oklahoma Hayati İstatistik Bürosu resmî olarak 36 ölü kaydetmiş fakat Amerikan Kızıl Haçı bir tahmin vermeyi reddetmiştir.

2001 eyalet komisyonunun 75-100 ila 150–300 ölü arasında genel tahminler vermesine rağmen, çağdaş otopsi raporlarına, ölüm belgelerine ve diğer kayıtlara dayanarak, olayın incelemesi sonucu, 26'sı siyah ve 10'u beyaz olmak üzere toplam 36 kişinin ölümü resmi olarak doğrulanabilmiştir.

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Sofyan Amrabat: 'Attığım gol tesadüf değil'

2024-11-03 23:09 - Gündem

Mert Hakan Yandaş'tan Trabzonspor paylaşımı: 'Uy aha'

2024-11-04 00:09 - Spor

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Semra San kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Cansu'su kaç yaşında, nereli?

2024-11-01 00:00 - Magazin

Beşiktaş'ta Ciro Immobile şoku! Maçı tamamlayamadı...

2024-11-02 20:39 - Spor

Ruud van Nistelrooy'dan Manchester United açıklamaları

2024-11-01 00:08 - Spor

Eski eşi kardeşiyle evlenince Müge Anlı'ya katılmıştı... Evinin bahçesinde öldürüldü

2024-10-31 08:39 - Asayiş

Sosyal medyaya not bırakan 20 yaşındaki genç intihar etti

2024-11-02 00:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem