?>

TÜBİTAK ve TEYDEB'ten GİBTÜ’ye ziyaret

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) akademik ve idari personeline yönelik TEYDEB destek programları hakkında bir eğitim sunumu gerçekleştirdi.

Eğitim - 2 ay önce

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) akademik ve idari personeline yönelik TEYDEB destek programları hakkında bir eğitim sunumu gerçekleştirdi. 

GİBTÜ Senato Salonu’nda düzenlenen programa; GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Feridun Bilgin, GİBTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) yöneticileri ve akademisyenler katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, GİBTÜ’nün bilimsel altyapısı ve potansiyeliyle eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirtti. Bölgesel ve ulusal düzeyde katma değer sağlayacak projelere odaklandıklarını ifade eden Demir, “Ülkemizin gelecek hedeflerine katkı sunmak için çaba gösteriyoruz. TÜBİTAK’ın projelere sağladığı destekler bu noktada büyük önem taşıyor.” dedi. 

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Dr. Hasan Selçuk Selek, TEYDEB’in özel sektördeki araştırma-teknoloji geliştirme faaliyetlerini desteklemeyi ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı. Türk sanayisinin AR-GE kapasitesinin, yenilikçi kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamak istediklerini belirten Selek, TEYDEB’in çalışma grupları hakkında da bilgi verdi.

TÜBİTAK’IN AR-GE VE YENİLİKÇİLİK POLİTİKALARI

Dr. Selek, TÜBİTAK’ın son yıllarda gelişen teknolojilere paralel olarak AR-GE desteklerinin çeşitliliğini ve bütçesini artırdığını ifade etti. Kurumlar arası iş birliğinin önemine değinen Selek, “TÜBİTAK, bilim insanlarını araştırma ve yenilikçi projeler üretmeye teşvik eden bir kurumdur. TEYDEB olarak, akademi ile sanayiyi buluşturmayı ve projelerin uygulanabilirliğini desteklemeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.   Ayrıca, girişimcilik, üniversite-sanayi iş birlikleri ve yenilikçi proje desteklerinin sürekli güncellendiğini belirten Selek, sanayi kuruluşlarının bu programlardan aktif şekilde yararlanmalarını tavsiye etti.  

TTO İMKANLARI DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATILDI

Toplantıda ayrıca, üniversitelerin araştırma çıktılarının ticarileştirilmesi, sanayi ile ortak projeler geliştirilmesi ve TÜBİTAK destek mekanizmalarının etkin şekilde kullanılması konularında bilgi verildi. Dr. Selek, TTO’ların araştırmacılara proje başvurusu, fikri mülkiyet yönetimi, sanayi iş birlikleri ve girişimcilik alanlarında sunduğu imkânları detaylı şekilde bilgilendirmede bulundu.

Program, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.  

Haftanın Öne Çıkanları

Bilal Erdoğan: Ülke hiçbir zaman olmadığı kadar iyi yönetiliyor

2025-08-07 20:41 - Gündem

Özgür Özel'in açıkladığı avukat kaçarken yakalandı!

2025-08-07 22:44 - Gündem

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

2025-08-01 13:15 - Gündem

Selçuk Alagöz yaşamını yitirdi

2025-08-05 00:27 - Magazin

Kerem Aktürkoğlu'nun gerçekte hangi takımı tutuyor?

2025-08-05 00:57 - Spor

Enflasyon ENAG'a göre yüzde 65, TÜİK'e göre yüzde 33

2025-08-04 13:35 - Ekonomi

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı

2025-08-05 13:51 - Ekonomi

Mehmet Şimşek yurtdışı gezilerinde ne kadar borç buldu?

2025-08-05 13:29 - Ekonomi

750 lirayı geçen elektrik faturası ikiye katlanacak!

2025-08-01 09:08 - Ekonomi

Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu ile anlaşmaya vardı, işte Galatasaray'ın alacağı pay...

2025-08-04 13:17 - Spor

İlgili Haberler

GİBTÜ’lü Talan, "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde

00:00 - Eğitim

Sanko Okulları'nın 7 projesi TEKNOFEST finalinde

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den bilimsel araştırmalara nitelikli katkı

00:00 - Eğitim

GİBTÜ öğrencileri üçüncülük ödülünün sahibi oldu

00:00 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi TEKNOFEST’te çifte ödül kazandı!

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş'tan operasyon açıklaması

10:28 - Gündem

Melih Gökçek operasyonu 8 saat önceden nasıl bildi?

10:18 - Gündem

Gözaltına alınan AKP'li belediye başkanı tutuklandı!

09:01 - Asayiş

RTÜK'den Erdoğan ile Netanyahu karşılaştırılmasına tepki

19:19 - Gündem

Orkun Özeller'in avukatlarından tutukluluğa itiraz

19:00 - Gündem